• Deus Ex
    #11
    Az MS tett már olyan kijelentést, mely szerint a Vista volt az utolsó hagyományos operációs rendszere, és valóban igaz, hogy mihelyst az internetkapcsolat egyrészt eléri a lokális hálózatok (100/1000Mb/s) sebességét, és mindezt teszi vezeték nélküli módban is, akkor a gépecskémre bepockozom az applikációkat modell létjogosultsága sok területen megkérdőjeleződik, és itt az a kérdés, hogy az MS ki tud-e jönni győztesen ebből a paradigmaváltásból, avagy sem.

    Nem véletlenül lett felemlegetve az IBM, korábban, a mainframe-konzol világban ő volt a pillanatnyi MS, amikoris jött valami kis girhes csóka a garázsból, mondott mindenfélét a jó világ megszűnéséről, de senki nem figyelt rá akkor, merthát a fiatalok szoktak beszélni zöldeket. Aztán lett nagy fogcsikorgatás meg sírás-rívás, az IBM mostani pozícióját pedig ismerjük. Hasonló játszódik le most, akkor a PC megjelenése hozta a változtatás lehetőségét, ezúttal a szélessáv, az új kihívó pedig a Google.

    Az MS-től függetlenül, a jelenlegi modelhez kapcsolódóan megjegyzem, a cikk végén emlegetett betokosodás hatalmas, hosszú idő alatt elenyésző erő, (ezért fejlesztenek ma, az Úr 2007. esztendejében még Clipper-ben, és ezért használnak multik is évtizede elavult technológiai szintet képviselő szoftverrendszereket) másrészről a webes alkalmazások biztonsági és rendelkezésre állási kérdései is visszatartó erőt jelentenek, én legalábbis ma még nem bíznám a cégem kritikus üzelti folyamatait on-line alkalmazásokra. Ma még nem.