• Z
    #22
    Azért várjál, a "szar minőségű" telével is lehet szebb képet csinálni, mint az S3/S5 IS optikájával. És egy "szar minőségű" telét, mint amilyen EZ is, már megkapsz 45000 HUF bruttó áron. Egy belépő szintű DSLR gép ára kitobival (ami sajnos felejthető hehehe) 150-200e HUF. De azért nem kell kifizetni még a gép árát 2x egy szar objektívért, mert L-es optikát vehetsz 400k-ból.

    Felesleges DSRL-t csőröshöz hasonlítani, nem ugyanaz a kategória. Azért aki vesz egy DSLR-t, az szerintem már nem fogja sajnálni a pénzt egy jó állványra, egy jó táskára, egy készlet szűrőre, objektívekre, esetleg vakura, fénymérőre, derítőlapra, sminkesre, studió bérlésre, stb. Persze egy rakás hülyeséget is felsoroltam, mert a nagy többség vesz két-három obit, szűrőt, tartalék akkumulátort, egy tatyót, valami állványt és meg van oldva a fényképezés. De pótaksi, táska, állvány kell a bridge gépekhez is.

    Jah, megjegyzem, nincs semmi bajom az S3/5 IS-sel, sőt. A kategóriájában talán az általam legjobban kedvelt gép. Csak egyszerűen más, mint egy DSLR. Ja, és bruttó 100 ropiért már megfontolnám a Fuji S9600-as típusát, vagy a Sony DSC H-9-est.