• Griphons
    "Gmail is van de sokkal használhatatlanabb, pl nem lehet benen könyvtárakat létrehozni ahová rendezed a leveleket..."

Hát igen, a GMail más szemléletmódot igényel. Sokkal megbízhatóbb, és gyorsabb mint bármelyik webes email szerver, amiket eddig láttam, beleértve a hotmailt, freemailt, tvn-t, primpostát, altavizslát, mail.com-ot, vipmailt, citromailt, sgmailt, mailbox.hu-t, G-portal mailt (fúúúúj)és más ingyenes vagy fizetősebb szervert.
    - Valóban nincsenek mappák, vannak helyettük cimkék, amiket gyakorlatilag ugyanúgy használhatsz mint a klasszikusan megszokott mappákat.
    - A spam szűrése majdhogynem tökéletes (több mint két éve használom, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor kellett manuálisan spammá nyilvánítanom levelet).
    - A leveleket "beszélgetésekként" kezeli, ami azt jelenti, hogy az egymáshoz kapcsolódó leveleket (válaszokkal) egy csomagként képes kezelni. A levelek közötti keresés nagyon profi, a levelek bármely részére kereshetsz, pontosan megtalálva a keresett levelet.
    - Majd 3 Gb-nyi levelet tarthatsz meg, ami hasznos, mert nekem - aki nem vagyok nagy levelező - mostanra kb 500 Mb-nyi levelem gyűlt össze, nyilván a csatolmányok miatt, de nem vagyok rákényszerítve, hogy töröljem, így bárhonnan elérhetem azokat a fájlokat, amelyeket munkahelyről, vagy haveroktól kapok, és a későbbiekben az otthonomtól távol is szükségem van rájuk. ide tartozik, hogy 4 postafiókom van különböző szervereken, de a Gmail kivételével mindegyikről a leveleket POP3-mal lehívom a gépemre. A Gmail-ról ez felesleges.

Ezen kívül még sok előnye van a Gmailnek, nem is csodálom, hogy a M$ irigyelni kezdte az előnyeit.
    A M$-os Live-os cuccokkal egyébként általános gond az, hogy hihetetlen erőforrást zabálnak fel. Olyan lassúvá teszik a browsert -legyen az Ie vagy Ff, vagy akár Opera (aminél egy rakás dolog nem működik) - hogy még egy csúcsgép is belassul.
    Volt Hotmail-em is, hát sok jót nem tudok elmondani róla. A vírusaim nagy részét által szereztem be. Ezt az újítást azért ki fogom próbálni, de ha a régi rendszerre marad, akkor köszönöm, de többet nem kérek belőle.