Olaszországban szeretnék dolgozni vagy élni
  • Szikorarobi
    Ami kesik nem mulik...
    A dontesunk hogy elhagyjuk az orszagot minel elobb de termeszetesen jol megfontolva hova is megyunk sikeresnek bizonyult.
    Mivel sehol nincs kolbaszbol a kerites el kell hogy mondjam az elso 8-10 honap anyagilag katasztrofalis volt. Ertelmes munkat nem talaltunk a szakmankban, vallalkozasba nem kezdtem bele mert nem volt senkink itt semmi infot nem tudtam szerezni es inkabb probaltam munkat talalni a teruleten amiben gyakorlatom volt. Ez a raktarozas - logisztika volt. Ugye mint tanult csavo probaltam kozep es felsovezetoi poziciokra jelentkezni de mivel nem volt gyakorlatom Kanadaban par interview-n kivul semmi nem sikerult. Ott derult ki milyen fontos nekik a hazai gyakorlat. Eselyem sem volt. Volt olyan allas amire tobb mint 500 an jelentkeztek. Gondoltam egyet es utanna neztem hol segitenek a bevandorloknak munkat talalni. Megbeszeltem veluk egy idopontot es a beszelgetes vegen sokkal okosabb lettem. Azt javasoltak hogy felejtsem el mi voltam azelott, uj eletet kezdek nullarol. Ha logisztikaban szeretnek elhelyezkedni rakjam le a kamionos vagy targoncas vizsgat es kezdjem a legaljarol. Szo szerint azt mondta a csaj, hogy rakjam be valahova a labam, dolgozzak kemenyen es pillanatok alatt felkuzdom magam. Nagyon kevesen vannak akik igazan szorgalmasak es ertelmesek, roviden.
    Szoval elso dolgom az volt, hogy leraktam az osszes letezo raktari gepre a vizsgat az oneletrajzomat "lebutitottam" targoncasra es kevesebb mint ket heten belul volt munkam egy par fot foglalkoztato cegnel valamivel tobb mint minimalberert. Nagy ceget szerettem volna de a csaj aki segitett ravett hogy valaljam el addig is amig nincs masik legalabb ketyeg a Kanadai munkavalallasom. Ez 2012 Juniusaban volt. Egy honapon belul majdnem megduplaztak a fizetesemet es igaz a viszonyunk nem felhotlen a tulajjal de a mai napig ott dolgozok es a penzre nem panaszkodhatok. Idokozben leraktam a kamionos vizsgat is es mivel volt gyakorlatom magyarorszagrol
    az egyik heti szabadsagomon ki is probaltam milyen. Elmentem kamionosnak. Chicago - Toronto-t mentem. Ketszer egy heten kellett ami 5 nap volt de a vegen nem erte meg. Nem aludtam otthon es a penz epphogy tobb lett volna mint amit amugy is keresek a 9-6 ig melommal. Kanyaronkent 600 CAD ha valakit erdekel a kamionos munka. Mivel egesz jol kerestem es meg volt annyi penzunk hogy a beszallot a hazra kifizessuk 2012 decembereben sikerult sajat hazat venni. Szegeny felesegem hazakat takaritott 8 honapig kp 11 $ os oraberert es csak 2013 Februarjaban talalt ertelmes munkat. Nagyobbik lanyom 2013 ban befejezte a High Schoolt, majustol talalt melot, egesz jot azota ott dolgozik a foiskola mellett. Heti 40 -50 orat melozik. Uzleti ugyvitel es penzugyre foiskolaba jar. Kissebbik lanyom jovore vegez High School-t. Nemreg vettem egy kisteherautot (6.5 t) csinaltam egy ceget es melo utan meg hetvegenket probalok egy kis extra penzt es gyakorlatot szerezni, embereket megismerni a szakmaban. Sok ismerosunk nincs de az a par ami van igazan pozitiv kapcsolat. Oda - vissza segitjuk egymast ahol csak tudjuk. Hitelunk kizarolag a hazra van de olyan magas a torleszto meg a kocsikra a biztositas, telefon, tv, internet stb, hogy nem sokat tudunk felrerakni de nagyon kenyelmesen es nyugodtan elunk. Mondhatom, hogy nekunk bejott a valtas es igazi Kanadai talan also kozeposztalybeli eletet elunk. Nem tudom elmondani mennyire boldogak vagyunk a felesegemmel mar csak azert is mert a gyerekeinknek ertelmes elete lesz. Az iskola (egyetem) nagyon draga de kinyogheto. Lanyom a masodik evet mar a keresetebol siman kifizeti es nem vett fel hitelt. Az elsoben segitettunk neki. De ha elvegzi akkor jol fog keresni.
    Kisebbik pszihologus szeretne lenni...
    Szerencsenkre a nyelv (angol) nagyon egyszeru es a gyerekek pillanatok alatt (1-1.5 ev), felesegem meg kb 2 ev utan kezdett beszelni es most mar hetrol hetre erezhetoen jobban beszel. En tudtam angolul eleg jol de azert mai napig tanulok meg most is.
    Orakon keresztul tunek beszelni nemhogy irni miben mas, jobb - rosszabb az eletunk itt de par szoban elmondva:
    Barki aki ugy erzi ertelmes, nyugodt es szabad (penzugyileg - nincs retteges a hovegi szamlaktol stb.) eletet szeretne elni megspekelve evi 1-2 nyaralassal nagyon jo helyeken es meg mindig maradt penze az komolyan godolkozzon el azon melyik orszagban, hogy es hol tudna munkat talalni. Par napja teletankoltam az egyik kocsit es hazafele a felesegem megkerdezte mennyiert tankoltam (nem szokta de akkor megkerdezte) es akkor jottem ra, hogy azt sem tudom miota valoszinuleg vagy egy eve azt sem tudom mennyiert szoktam tankolni mert nem szoktam nezni. Kattan a pisztoly akkor visszarakom es mar megyek is. ( En elore szoktam fizetni a kuton lehuzom a kartyam ami 100 dollarig enged tankolni utanna kivalasztom melyik fajta benzin es tankolok ) 2-3 hetente tankolunk kb 50-70 $ kozott. Termeszetesen a banki dolgokat szemmel tartom de a kutnal nem nezem. Magyarorszagon nagyon - nagyon jol kerestem es aki azt hiszi tudja hogy az mennyi azt meg nyugodtan megszorozhatja parral es akkor is mindig neztem hogy mar megint mennyit kell fizetnem. ( Es egyre tobbet) Itt ugy lenyugodtunk minden teren, olyan stabil es kiszamithato minden, hogy a vegen meg elkezdunk tervezgetni.
    (Ha valaki tobb mint tiz fot foglakoztato cegtulajdonos otthon az most tudja mire akarok kilyukadni ezzel. ( Ha igy irjak ))
    Mindannyian imadjuk es eletunk legjobb dontese volt!

Udv: Szikorarobi

Helyesirasi hibakert bocsi, tobb mint ket eve meg magyar hireket sem olvasok nem hogy irok.
    Ja meg a vodka...