Olaszországban szeretnék dolgozni vagy élni
-
Szikorarobi #41 Szerintem ha nagyon szeretnel kimenni eloszor nezd meg milyen. En eloszor mindig korbenezek nehogy meglepetes erjen. Mindenkeppen nagyvarost valasz eloszor szerintem. Toronto es kornyeke vagy Vancouver talan Ottawa bar az meg olyan pici hogy egyszer ugy atmentem rajta hogy vissza kellett fordulnom. Ugyanis oda mentem . :D Meg Montreal ami szoba johet. De szerintem a legtutibb Toronto. Vannak ott jo olcso kornyekek is. De keszulj fel hogy europaban barmelyik orszagban konnyebb (szerintem) a kezdes mint ott. En nem sokat szorakozom altalaban. Siman bemegyek egy ceghez es megmondom oket ajanlotta a egy jo ismerosom (mondok is nevet ugysem ismerik ) mert hogy munkatarsakat keresnek. Erre altalaban meglepodnek es elkezdenek kerdezoskodni hogy tenyleg van-e felvetel. En pl azt a jo munkahelyemet is igy szereztem :) Ott pl annyira elhittek hogy munkatarsakat keresnek hogy meg sem kerdeztek senkit hanem mondtak alljak masnap reggel munkaba. 2 het utan kezdtek gyanut fogni amikor a fizetesi boritekokat osztogattak hogy nekem mar megint nem jutott. Nagy artatlanul alltam es kiderult hogy ugy alkalmaztak mar 2 hete hogy senki nem tudott rola a munkaugynel :D De mivel megvoltak elegedve a munkammal felvettek.
Ez eletem soran mar parszor bejott. Bar nyilvan kell hozza az a stilus is amit en kepviselek. Amugy becsuletes vagyok.
Nyilvan a kovetsegen kezdenek az altalanos informaciok beszerzese miatt. link
De szerintem aranyszabaly ha nagyon becsuletesen intezed az ugyeidet nem nagyon haladsz elore. Szinte mindenki ugy kezdte akit ismerek hogy kiment mint turista es fekete melot vallalt es valahogy ott ragadt.Sok orszagban elnezik az ilyet ha par eve nincs veled gond es dolgozol. Van hogy amnesztiat es azonnali papirokat adnak. De termeszetesen ez nem 100%. De elofordult mar.
De mivel az Eu-ban szabadon lehet vandorolni en inakabb azt mondom itt nezz korul. Szar ugy hogyha repulojegyre sincs penzed hogy atkelj az oceanon. Itt azert csak europaban vagy es valahogy vissza jutsz ha nagy gaz van. Sokan dicserik Hollandiat es Irorszagot pl. De Kanadat azert latni kell mert gyonyoru. Mokusok ugralnak a belvarosban meg mosomedvek es kacsak is hegyekben vannak a varos kellos kozepen is. Az eszki reszek meg baromi jol neznek ki. Tele tavakkal, hegyekkel. De mondjuk ilyen erovel letni kell Washingtont, New Yorkot es Miamit is. Ja meg Key Westet feltetlen!