• BlackRose
    En ebbol nem kerek, tudok gondoskodni sajat magamrol. Ha te igy akarsz elni, ez a te szabadsagod es ez szerintem rendben van (meg is kell legzen a lehetoseged), de miert nincs meg a valasztas lehetosege? Nekem nem kell az allam, hogy gondoskodjon rajtam (es nem is gondoskodik, mert nem engedem meg, ugyanis magam kezeben sokkal jobb a sorsom megha a kockazat nagyobb is, felnott letemre vallalom a feleloseget az eletemert es nincs szuksegem, hogy masok (allam) dontsenek arrol, hogy nekem mi a jo es mire van szuksegem.)

Szoval miert nem elhet mindenki ugy ahogy neki megfelel, ha ez altal nem bant senkit es nem szegi meg masnak is ugyanezt a jogat?

Kulonben en eleg komoly osszegeket fizetek ado reven, es te?

Egy kerdes: Hol volt az allam a Virginia Techen amikor 30+ embert lemeszarolt egy elmebeteg, pedig fizettek az adot a szulok, a rendorseg is abbol "dolgozik", es persze a pszihologusok is akik tudtak az esetrol. Miert nem fizetik ezt a penzt a szulok pl. inkabb az egyetemnek es lenne fegyveres or, vagy hasonlo (errol az egyetem dontene a szulokkel/diakokkal egyutt (mert ezek felnott es felelos emberek), allami beavatkozas nelkul)?

Miert nem vedhetik magukat az emberek hanem muszaj az allamra tamaszkodniuk, aztan "sorry we are regret, but your kid is dead"... eleg jo gondoskodnak mindenkirol (nem az allam a hibas, az igazsag az, hogy lehetetlen mindenrol gondoskodni, ezert a dontest azoknak a kezeben kell hagyni akik kozvetlenul vagy akar kozvetetten erintettek.) Az allam csak azert a hibas, mert a dontest es feleloseget kiveszi az emberek kezebol es kiszolgaltatotta teszi oket, nem azert mert nem tudta a lehetetlent megcsinalni.