• Epikurosz
    #71
    Hűha, micsoda indulatok.
    Látjátok, ezért mondom én, hogy rossz ez az egész szociális rendszer.
    Sokkal ésszerűbb lenne, ha mindenki magának spórolná a nyugdíjat, és amennyit megtakarított, abból élne. Emellett, ha jól bánt a gyerkeivel, akkor ők támogatnák. Így működött ez régen és jól működött. A egészségbiztosítási rendszer is egy fenektlen zsák. Ha jól működne, nem szólnék egy szót sem, de nem ez a helyzet. Az a helyzet, hogy a 19. század végétől kezdődően az állam mindneféle feladatokat átvett, ma ezeket próbálja kiosztani mindenféle kht-knek és biztosítási alapoknak, mert recseg-ropog az egész. Nyugaton a gondok annyira nem látszanak, mert ők sokáig lefölözték a világkereskedelem krémjét. Ez van. Közben meg demográfiailag rosszak a mutatóink, a szociális hálók ellenére. Hogy is van ez?

    Az természetesen tény, hogy a nyugdíjasok pénzét mindig az aktuálisan dolgozó réteg termeli ki, így mindenkinek érdeke lenne, hogy tiszta helyzetet hagyjon maga után, fizesse a járulékot, támogassa a fiatalokat, de ezek csak szép szavak.

    babajagán én csak azért csodálkozom, mert mindenféle evidencia ellenére még támogatja a jelenlegi kormánykoalíciót. azt a koalíciót, amely teszi tönkre az országot. Mert miféle stratégia az, hogy 1 millió ázsiai betelepítése? Kedves babajaga: ha egy nemzeten belül is van generációk közötti konfliktus, azt hiszed, hogy a bevándorlóknak lenne valamiféle emberbaráti érzelme a MI öregjeinkkel szemben? Vagy azoknak, akik gyerekkoruktól kezdve segélyen nőnek fel, és otthon semmiféle úgymond állampolgári nevelést nem kapnak? Mindenki tudja kikről beszélek. ezek fognak majd minket nyugdíjasokat eltartani, a kórházban gondozni stb.? Micsoda naivitás.