miért van rasszizmus?
  • hunbasser
    #422
    na,végigolvastam a topikot.

    vki leírta a rasszizmus fogalmát.most akkor miről is beszélünk?a topikot nyugodtan át lehetne nevezni "Miért van fajgyűlölet?"-re.

    nos,a fajgyűlölet egy általánosítás.aki lop,csal,hazudik és rossz a társadalomnak,az eleve nem jó.aki szándékosan árt a másiknak,aki csak magára gondol,azt eleve nem szeretem.legyen az magyar,cigány,arab,zsidó,néger,román,vagy akár francia,amcsi,angol és még sorolhatnék etnikumokat és nemzeteket.

    apropó nemzetek:említettétek a románozást.ők nem külön népcsoport(remélem értitek h mondom),ő náluk csak az a helyzet,h sok a cigány.

    ez a topik is átment cigányozásba,de van pár értelmes komment is.

    mielőtt még elkezdenénk utálni egy népcsoportot,meg kéne nézni,h kiket is utálunk(vagy utáltok).

    cigányok

    zsidók

    arabok

    a négerekről nem találtam,de róluk mindenki tudja,h rabszolgák voltak,és mikor felszabadultak,akkor is utálták őket,üldözték is őket,és a 20.században Martin "Luther" King volt az,aki a négerek egyenjogúságáért harcolt.

    nos,nézzük csak:sokan általánosítanak,ezért fajgyűlölők,pedig ha belegondolnánk a helyzetükbe magunkat akár 5 percre...

    és mi értelme van annak,h gyűlöljük a másikat,csak azért mert más a vallása vagy a bőrszíne?cigányokból azokat nem szeretem,akik ingyenélők,lopnak,csalnak,hazudnak,pofátlanok.arabokból a robbantgatós és a repülőeltérítős terroristákat nem szeretem,zsidőkból azokat nem szeretem,akik pl tervezték a gázkamrákat a náci koncentrációs táborokba,akik csak a pénzt nézik,és akiknek csak a pénz és a hatalom fontos.de ha egy fehér ember ugyanezen tulajdonságok egyikét is tartalmazza,már nem szeretem azt sem.

    tehát én leszarom,h ki milyen vallású,népcsoportú,az a lényeg,h árt-e vkinek,vagy sem.

    egyébként a cigányok itthon kis hazánkban az "usabeli" négerekre akarnak hasonlítani,ezért van ez a nagy keménykedés náluk.

    egyébként a törvény is hibás azért,amik itthon mennek.régen a cigányok meghúzták magukat,ha balhéztak,akkor mindig ők húzták a rövidebbet.a diszkóba is úgy kellett bekéredzkedniük,és örültek,ha bejöhettek.

    a fajgyűlölethez persze 2 fél kell mindig,de a fajgyűlölet az ember egyik legnagyobb hülyesége.egyébként a cigányok utálnak minket magyarokat,pedig mi tartjuk el őket,akik minket utálnak,azokkal én miért legyek rendes,én miért ne utáljam őket?én nem a cigányokat utálom,hanem azokat a cigányokat,akik utálnak minket,és ártanak nekünk,meg akiket úgy kell eltartani.MONDOM,UGYANEZ A HELYZET EGY FEHÉR EMBERNÉL IS.

    négereket meg kifejezetten komálom,jó zenét játszanak,jók a sportban,vannak jó néger színészek és jó a humorérzékük.náluk más a helyzet mint a magyarországi cigányoknál.ugyanis ők nem tehetnek arról,h annak idején a törzsfőnök pár üveg páleszért eladta őket,és rabszolgák lettek.persze,mostmár azért nincsenek annyira kirekesztve,de az ellenszenv még mindig sokukban ott van,főleg a szegényebb fajtában.

    a cigányokról még annyit,h az USÁban is vannak,mégis elférnek,nomeg ott van Spanyolország...sztem az országuk fele cigány,de mégsincs probléma.Dél-Spanyolországban rengeteg cigány van,gondoljunk csak a nagyszerű spanyol gitárosokra,vagy a táncosokra.

    a cigányokkal egy a baj:lusta nép.tisztelet a kivételnek.ha kicsivel szorgosabbak lennének,és nem ártanának senkinek sem,nem érezhetnék magukat kirekesztve.