Madve#38
Ez meg annyiból rossz felfogás, hogy egy símán feltelepített uhu, vagy ubuntu vagy stb. is teljesen használható egy olyan ember számára, aki még nem látott előtte vagy csak ritkán gépet/bármilyen oprendszert. Egy ilyen embernek nem tökmindegy, hogy mit mutatok meg a gépen? Ezt úgy értem, hogyha netezni akar pl, akkor nem explorer, hanem firefox, vagy konqueror, vagy bármi más böngészőnek a parancsikonját? Ha szóvegszerkeszteni, akkor meg nem word, hanem openoffice parancsikonjára kattint. Ha nem ismeri egyik rendszert sem, és egy linuxos gépet kap, akkor kérdem én, mit fog megtanulni? Ha te annakidején nem windowsos, hanem linuxos gép elé ültél volna havernál, meg otthon, akkor mit használnál, mihez értenél? Szerintem meg a linuxos géppel jobban jár egy nem hozzáértő annyiból, hogy nem szedik szét pillanatok alatt a vírusok, meg a spyware-ek, hanem ez tényleg elmuzsikál évekig a laptopon. Vagy odamész mindennap mindegyikhez, és megoldod a belassult laptop problámájukat, meg felállítod újra a wint nekik, ha összeomlik? Nem hiszem. Egyébként nem egy számítástechnikai analfabéta haveromnak a gépére nem véletlenül fel szoktam rakni második rendszernek egy linuxot az xp mellé. Linuxról neteznek, xp alatt meg játszanak, meg az iskolai feladataikat oldják meg, mivel ott is winre tanítják őket. Érdekes mód nem kell havonta meg kéthavonta rohangálnom hozzájuk, hogy megint döglődik a win..