• Gerry
    Üdv mindenkinek!
    Ezer éve nem fórumoztam idő hiányában, de most belefutottam egy érdekes problémába, és gondoltam szerencsét próbálok itt is... Kaptam tesztelésre egy MSI HD 3870X2-es OC kártyát, de az Istennek se tudom szóra bírni 3DMark-al.
    Nekifutottam egy újonnan telepített Vista Business-el, és egy már korábban más kártyával használt oprendszerrel is, és ugyanaz a probléma. 3DMark el sem indul, a betöltő képernyőjénél megáll, és ha megunom pár perc után, a ctrl+alt+del mágikus kombinációra be tudom zárni, vagyis a win nem hal meg tőle, csak a 3DMark.

A vas amiben tesztelném nem egy túl exotikus darab, ASUS P5B Deluxe lap, legfrissebb BIOS-al, Intel Core 2 Duo E6750-es proci (próbáltam egy E2180-assal is), 2x1GB DDR2/800-as RAM, Chieftec 550W táp.

legfrisebb Intel chipset software, 8.2-es ATi driver, de próbáltam a CD-n a kártyával kapott MSI-féle driverrel is, meg valami 8,47c RC1-es neten található beta driverrel, de az eredmény ugyanaz, se 03-as, se 06-os 3DMark nem indul el.

(A dolog pikantériája, hogy korábban 8800GT-ből 512-es és 1GB-os is tökéletesen üzemelt ugyanebben a konfigban, valamint egy 8800GTX is, szóval a vas többi része már bizonyított, egyedül ez a 3870X2 amit még nem láttam soha működni.)

Valakinek valami jó ötlete van, esetleg aki már próbálkozott ilyen 3870X2-es "csodával"?