BiroAndras#46
"Úgy tűnik te marhára mindent elnézel az M$-nek"
Csak azt, amit bármelyik másik cég is megtenne a helyében.
"de had idézzek az egyik linkedből, így jellemzi azt a piacot, ahova a PS-nek kellett benyomulni"
Nem kell idézned, én is elolvastam. A lényeg azlett volna, hogy a Sony nem a semmiből lépett be a piacra azonnal teljes győzelmet aratva.
"A M$-nek ugyan azt a leckét kellett volna megcsinálnia és nem sikerült."
Mi nem sikerült?
"Az X360-nal az volt az óriási szerencséjük, hogy a másik két versenyző eltotojázta a dolgot, mi lett volna ha egyszerre indulnak?"
Nem hiszem, hogy nagyon más lett volna az eredmény. Bár egyelőre még nem is tudjuk mi lesz az eredmény, úgyhogy nem sok értelme van találgatni.
"Ezt nem mondod komolyan!!!?"
De igen. És nem csak én mondom, hanem nagyjából minden hozzáértő.
"Behozol Magyarországra valami terméket, monnyuk vietnámi macskakolbászt, amit kínában is kamionszámra vesznek a népek. Erre itt meg nem fogy, hát hülyék ezek a magyarok, kapják be a saját kolbászukat!;)))"
Pontosan. A magyar ízlésnek nem felel meg, tehát nem is veszik. De ettől még nem a kolbász a szar (ha szar lenne akkor kínában se vennék).
"Most akkor komolyan gondolták, vagy nem?"
Mit gondoltak hogy? Kezdem elveszteni a fonalat.
"Szal az a rengeteg hájp csak marketing volt, amit természetesen a júzerek is tudtak, és direkt vettek olyan konzolt, amihez monnyuk Európában csak kb 3 évig adtak ki játékokat."
Nem értelek. Szerintem elég nyílvánvaló, hogy az xbox nem komoly ellenfél a PS2-nek, az eladott darabszám a töredéke, a játékokról nem is beszélve. Szerintem nem logikus ugyanolyan támogatást elvárni hozzá. Egyébként meg halvány fogalmam sincs, hogy mi járt azoknak a fejében, akik xbox-ot vettek (én egyébként se veszek konzolt). De pl. a Halo 1-2 biztosan sokat dobott az eladásokon.
"De visszatérve az eredeti kérdéshez, miért ne bírnák akár legalább addig is mint az előző generáció esetében a konzolos játékok a fejlettebb HW-en futó PC-s gámákkal szemben a versenyt, főleg hogy ez utóbbiak még jó sokáig csak eléggé gyéren csordogálnak?"
Ki mondta, hogy nem fogják? Az igaz, hogy a hardverük gyorsan elavul, de jobban elhet rájuk optimalizálni, és főleg nem kell a low-end gépekre is tervezni, mint PC-n. Persze vannak olyan korlátok a konzolokon, amit nem lehet megkerülni. Az Pl. a kontroller, és a memória.