dez#43
Én nem hiszem, hogy az x360 dollármilliárdokban lett volna. Elvileg a legköltségesebb a HW, főleg chip fejlesztés. A Xenon egy-egy magja nem sokban különbözik a Cell PPE-jétől, és az IBM munkája, amiért persze fizetett a MS, de nem nekik kellett 0-ról csinálni, és nem kellett saját chipgyárat építeni, stb. A Xenos, azaz az R500 meg az ATI első unified shaderes szárnypróbálgatása, amiből az R600 kinőtte magát. (Szóval nem hiszem, hogy az egészet a MS fizette volna.) A nyák... 1-2 közepes mérnök egyhavi munkája. A gép többi részén is csak egy párfős csoport dolgozott. A másik nagy terület, a szoftverek. Na hát szerintem ez sem volt annyira horribilis, lényegében - ha jól tudom - egy leegyszerűsített Windows-kernel, DirectX-szel, plusz némi GUI. A fejlesztői környezet sem full egyedi, ha jól hallottam. Persze benne volt az egséz biztos jópár milliócskában, de nem milliárdokban.
Én nem csodálkoznék, ha mondjuk úgy 3 év múlva már elő is állnának valami újjal (és az első boxhoz hasonlóan rövid úton halálra ítélnék ezt), ellentétben az eddig megszokott 6-8 éves aktívabb, majd továmmi néhány év kevésbé aktív életúttal. Aztán ezt szépen követhetné a Sony, mert valószínű kénytelen lenne, stb. A régi nóta: a MS tesz a felhaználókra és a szokásokra, neki csakis a profit a fontos, és a versenytársak kitúrása, akármilyen áron.