Morden23#26
"Na ja, meg ugyan ez igaz japánra is, ott se traktort akart a M$ eladni xbox néven.;)))"
Próbálj meg Magyarországon japán gulyáslevest, esetleg amerikai körtepálinkát eladni.
A japók úgy gondolják, hogy 1. Japán a "konzolok atyja" 2. ebben nagyobb tapasztalatuk van, mint a többieknek 3. ha van saját minek másé 4. húzócímek, visszatérő címek, örökzöld címek mind a saját masinára jönnek ki.
"A Wii kicsi és csendes, viszik, mint a cukrot, a PSTwo szintén, a PS3 nagy és viszonylag csendes, nem is viszik annyira. Az X nagy és zajos és mondhatni egyáltalán nem viszik.
A japán kultúrában a kicsi és egyszerű dolgok esztétikusabbak, mint a nagy, bonyolult, és erőt sugárzók. Ezt manapság már középiskolában elmondják az embernek, de karate/aikido/ikebana oktatáson mindenképp.;)))"
Hát az, hogy a Wii kicsi és aranyos, azt természetesen megértem. De hogy a PS3 és az Xbox között így teszel különbséget, azt nem. Éppen a PS3 az, ami konzolhoz nem illően "extrakomoly" benyomást próbál kelteni, és ha ránézek, akkor a tiszta izom erőgép jut róla eszembe. A legkevésbé sem "esztétikusan egyszerű", és főleg nem kicsi (nem azt mondom, hogy ronda, hanem azt, hogy nem azok a jellemzői, amiket te írtál).
Az Xbox akkor már sokkal jobban tartja a Nintendó és a SEGA által elkezdett "játékgép, és annak is néz ki, de látszik, hogy mi van benne" kategóriát.
"A gond nem az hogy én értem e, hanem hogy a M$ marketingesei ezen nem tudtak változtatni, pedig ha komolyan gondolják a HW gyártást (legalább is hogy a nevüket adják hozzá) akkor nosza, itt az idő!"
Régi beidegződéseket kiirtani az emberek agyából nehéz és embert próbáló meló. Talán majd eljutnak idáig. De azt hozzá kell tenni, hogy "könnyen ugat" a Sony...
Ha te elmész, és megveszed a PS3-adat, akkor felszaladsz egy emelettel feljebb, és pénztárcát/bankkártyát nem kímélve megveszed a Sony HDTV-t (miért ne, hiszen a PS3 az bejön, ergo Sony jó, ergo PS3=HD, tehát kell egy HDTV, ergo veszek a Sony konzolhoz Sony HD-t), de ha már mindezt megvettem, akkor nem ártana élvezni az 5.1-et, úgyhogy csapjuk már hozzá a (szintén) Sony házimozit. És ha már itt vagyunk, akkor veszek egy új MP3 lejátszót is, ha már minden Sony, akkor minden Sony. Ja, és ezek után természetesen adagolom a pénzem a PS3 játékokba, illetve a Blu-Raybe, mindkettővel a Sony malmára hajtva a vizet.
Ellentétben ezzel, ha megveszem az Xboxomat, mióta tudok felmenni egy emelettel feljebb, és megvenni a Microsoft HDtévémet? Esetleg egy jó, márkás Microsoft házimozirendszer? Ne adj' ég egy Microsoft DVD-player?
Azért ez nagyon sokat számít.
"Nem azért mondom, de a PS2 lassan közelíti a 10 évet!"
PS3-ról volt szó, nem? Majd elválik (legyen úgy, ahogyan te mondod, én aztán nem akarok rosszat a PS3 vásárlóknak).
"Én a PS3-at sokkal nagyobb előrelépésnek érzem az előző generációhoz, mint a PS2-őt a PS-hez. 10 év nem olyan hosszú idő.
;)))"
10 év kurvasok idő, ha a termékünk és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások/termékek nem termelik ki a szükséges bevételt. Megjegyzem, én állatira kétlem, hogy nem lesz sikeres a PS3. Valószínűleg 1-1,5 éven belül nagyon be fog indulni, talán még kevesebb idő alatt is.