• NEXUS6
    #15
    A dolog nem ilyen egyszerű.
    A tömegmédia nem attól működik hogy valamit mond, hanem hogy majdnem mindent elhallgat! Egy szűk, szűrt kommunikációs csatorna. A nethez képest minimális átvitelt biztosít, de azt mindenkinek: támadjuk meg Alsó-magadoszkárt mert ott tömegesen ircsák a magyarokat! Ennyi 30 éve bőségesen elég volt, és mentünk és írtottuk az alsó-magadoszkáriakat.

    A neten viszont manapság egy ilyen bejelentésre, ezer fórum indul el a dologról, kiderül hogy alsó-magadoszkárban nem is élnek magyarok, igaz hogy közben egymás agyára megyünk, de a lényeges infónak végül birtokába kerülünk.

    Az árakat összehasonlító oldalak is meggátolják, hogy a piac a hagyományosan működjön. Egyelőre nem hiszi senki, hogy van jelentősége, pedig van.

    A net nem úgy működik, hogy valaki megmondja a frankót, vitatkozunk, provokálunk, ami a kérdés egy formája, de végül sokkal nagyobb valószínűséggel jutunk a megfelelő infó birtokába, aztán gondolkodunk, aztán döntünk. Nem annyira direkt, parancsszerű, de hosszútávon hatékonyabb, kevesebb szélsőséget termel.