Tyberius#39
Hehe, már a cikk olvasása közben dörzsölgettem a kezem, hogy milyen szaftos flamewar lesz belőle... :)
Az AMD-nek nem annyira megy most a szekér, de ettől még nem kell kétségbeesniük. Valamivel több üzleti és műszaki analitikust foglalkoztatnak, mint ahányan itt a partvonalról próbálunk megszakérteni egy olyan témát, amit jóformán csak újságcikkekből ismerünk.
Én is úgy látom, hogy nem nagyon jött be nekik a tavalyi év, a Core 2 Duo súlyos pofont adott nekik. De gyanítom, hogy a fentebb említett szakik nem fogják hagyni becsődölni az AMD-t. A legrosszabb, ami történhet, hogy visszacsúsznak a másodhegedűs pozícióba, ahonnan felkapaszkodtak: nem erőltetik a márkaversenyt, hanem olcsóbb alternatívát kínálnak az Intel gyengébb procijaival szemben. Ami nem optimális, de nem is katasztrófa. Ha meg egyszer már feljöttek, fel fognak jönni másodszor is.
Ami az ATi-AMD fúziót illeti, még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy hibás lépés volt. Az Intellel szemben tőkeerő kell, és nem árt a diverzifikáció sem. A Fusion projekt (CPU-GPU) annyira előremutató, hogy akár nagyobbat is szólhat, mint az Intel folyamatban lévő fejlesztései.
Szóval csak annyit mondhatok, mint az egyszeri futballszakértő a félidőben: "Az az érzésem, még nincs vége a mérkőzésnek."