• Exen
    #11
    Kicsit késve írok :)

    Én anno beszereztem egy ilyen masinériát, és bizony azüta is hűséges társam. Elsősorban az baráti társaság fényképezgetéséért vettem, hiszen ezt egy buliban is farzsebbe (tokkal együtt!) bele tudom tennei, de akár az ingzsebembe is. Ez az, ami nagyon bejön benne, hogy kicsi, nem nehéz, épp jó a súlya. Természetesen vannak fizikai határai, rossz fényviszonyoknál képes zajos képeket készíteni, de ha jól használják, azaz kiismeri vele magát az ember, akkor azért ezen is lehet javítani. 1-1 buliban vakuval pedig nagyon szép tiszta képeket tud csinálni, napfényben ezt mondanom sem kell, ott is tökéletes az én számomra, igaz nem vagyok egy nagy fotós. Az érintőkijelző miatt szerettem bele eredetileg is, mert okés, van egy nagy géped, és amikor visszanéznéd, hogy sikerült-e a kép, egyből nagyítgatás, navigálás, hmmm, itt meg tényleg csak megnézem, esetleg picit nagíítok rajta és annyi. Ha mágis valami részlet érdekel, az ujjammal tudok navigálni, ami nagyon jó. Tényleg összesen 5 gomb van rajta (az egyik kétállású) a be/kikapcsolót is beleértve. Az akksijától féltem, de azzal is megelégedtem, nekem simán kibírt 100-120 képet vakuval, amin nagyon meglepődtem, az aksi méretét illetően. Persze ez is tapizás mennyiségétől függ, ez átlag visszanézés esetén volt.
    Egy másik fontos dolog, igaz nem korlátlanul, de elég sok mindent be lehet rajta állítani, márpedig ebben az árkategórában lévő készülékek vagy autómaták fullra, vagy amit lehet állítani az elég kevés volt akkoriban, persze tisztelet a kivételnek.

    Összességében nekem nagyon kis (tényleg kicsi) hűséges kis társam lett. Megérte az akkori pénzét és nem is volt egetrengetően drága. (talán 40-50ezer lehetett)