Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
  • ZilogR
    #7
    nem elhanyagolható a mennyiség: mennyi cefrétek van?
    ha csak magáncélra főzettek, akkor érdemes megfontolni egy kis barkácsolást, de ha el is adtok belőle, akkor lehet egy szeszfőzde jobb választás. akkor viszont meg kell érdeklődni, mekkora üstben fogják főzni (mert ha nincs annyi cefréd, akkor szinte biztosan nem fűt alá a te kedvedért) és azt kell megérdeklődni, mennyiért főznek 1 litert. ebből könnyen ki tudod számolni, adott áron hány litert kell eladnod, hogy te is nullára jöjj ki a buliból és legyen páleszod is és a cefréd is fel lett használva.

    a házi főzés jó móka, de sokszor költségesebb, mint a "hivatalos", sőt, ha jól tudom, 2 literes (!) üsttérfogat felett az ilyen tevékenység erősen az illegális kategóriába tartozik.

    a hivatalos főzés után kapsz származást igazoló papírt is, ennek birtokában könnyebb eladni a nedüt! én mindenképp szeszfőzdébe vinném és egy részét eladnám.

    a termelési százalék kb. 10%, nekünk a 450 liter cefrénkből rendszerint 40-50 liter pálesz csurog le, ami 50%V/V-os.