Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
  • jerome mcelroy
    #262
    Tisztelt pálinka kedvelők, hozzáértők!
    Harmadik éve főzetek saját gyümölcsből pálinkát, és lenne pár kérdésem, tőlem szakavatottabbakhoz!
    - Lett kb 250 l cefrém szilvából, ez úgy 3 hordónyi, kettőnek a tetején fehér valami -talán penész- van. Ez káros, vagy természetes? A gyümölcsök egészségesek, mosottak voltak. Valamint a szilvamag a főzéskor fejti ki káros hatását, vagy már a kiforrása közben is károsít?
    - A másik kérdésem pedig az, hogy pálinkafőzők vállalnak kis (50-60-70 l) mennyiséget is kifőzni? Ha nem, hol találhatok olyat, aki elkészíti a pálinkámat például az úgy 70 l-nyi körtémből is?
    Köszönöm előre, üdv mindenkinek!