Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
  • pálinkaüst
    #257
    Végre megjelent és bemutatótermünkben (Budapest, VIII. kerület, Asztalos Sándor u. 9-12) kapható, valamint a weboldalon (www.palinkaust.hu) keresztül utánvéttel is megvásárolható könyvünk, melynek címe: A tradicionális lepárlás művészete - pálinkafőzés, lepárlás, illóolajok és további témák...
    Ez a 146 oldalas könyv szemléletes módon mutatja be, hogyan lehet egyszerű eszközökkel pálinkát, snapszot, semleges ízű alkoholt és egyéb alkoholféléket, valamint illóolajokat desztillálni.

    Készítsen Ön is pálinkát, tanulja meg, hogyan működnek a pálinkafőző és lepárló berendezések, miként lehet cefrét készíteni, és milyen lépések vezetnek egy finom saját párlat élvezetéig. Minden bizonnyal e könyv áttanulmányozását követően önmaga is el tudja majd készíteni kedvenc italát, valamint mivel az illóolajok lepárlását is ismertetjük, játszva saját likőröket, parfümöket vagy gyógyító szereket is készíthet majd. Ez a könyv minden olyan témával foglalkozik, mely a hagyományos desztillálással kapcsolatos, beleértve az üzemanyagokat, az alkímia gyógyító szereit és az egyszerű desztillált vizet is.

    A lepárlás egy művészet, ezért így is kell nekifogni. A történelmi áttekintés mellett a lepárló vagy pálinkafőző kiválasztásával kapcsolatos javaslatokat és az utóbbi ezer évben összegyűlt gyakorlati tapasztalatokat is ismertetjük. Az összefüggések megfelelő megértésével hamarosan Ön is a lepárlás mesterének mondhatja magát.

    Ez az ideális könyv azoknak, akik rendelkeznek már lepárlóval vagy pálinkafőzővel - és azoknak is, akik most szeretnének egyre szert tenni.


    A könyvben részletesen és érthető módon kerülnek ismertetésre a következő témák:

    * a lepárlás történelme
    * a lepárló berendezések működése
    * lepárló típusok
    * a pálinkafőző tisztítása, tömítése
    * cefre készítés
    * alkohol lepárlás elméleti alapjai
    * egyszeres és kétszeres lepárlás
    * lepárlási hibák
    * kihozatal
    * tárolás, alkoholtartalom beállítása
    * különböző alkoholfajták és előállítási módjuk (pálinka, arrak, whisky, konyak, gin, grappa, rum, vodka, stb.)
    * néhány tipp a macskajaj elkerüléséhez
    * illóolajok kinyerése
    * általános tudnivalók a gyógynövények, illóolajok és aroma olajok világából
    * gőzdesztilláció
    * parfüm
    * hideg eljárás (maceráció)
    * alkímia alapjai
    * teljes növényi elixír készítése
    * üzemanyagok desztillálása

    A könyv csak nálunk kapható!