Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
-
pálinkaüst #257 Végre megjelent és bemutatótermünkben (Budapest, VIII. kerület, Asztalos Sándor u. 9-12) kapható, valamint a weboldalon (www.palinkaust.hu) keresztül utánvéttel is megvásárolható könyvünk, melynek címe: A tradicionális lepárlás művészete - pálinkafőzés, lepárlás, illóolajok és további témák...
Ez a 146 oldalas könyv szemléletes módon mutatja be, hogyan lehet egyszerű eszközökkel pálinkát, snapszot, semleges ízű alkoholt és egyéb alkoholféléket, valamint illóolajokat desztillálni.
Készítsen Ön is pálinkát, tanulja meg, hogyan működnek a pálinkafőző és lepárló berendezések, miként lehet cefrét készíteni, és milyen lépések vezetnek egy finom saját párlat élvezetéig. Minden bizonnyal e könyv áttanulmányozását követően önmaga is el tudja majd készíteni kedvenc italát, valamint mivel az illóolajok lepárlását is ismertetjük, játszva saját likőröket, parfümöket vagy gyógyító szereket is készíthet majd. Ez a könyv minden olyan témával foglalkozik, mely a hagyományos desztillálással kapcsolatos, beleértve az üzemanyagokat, az alkímia gyógyító szereit és az egyszerű desztillált vizet is.
A lepárlás egy művészet, ezért így is kell nekifogni. A történelmi áttekintés mellett a lepárló vagy pálinkafőző kiválasztásával kapcsolatos javaslatokat és az utóbbi ezer évben összegyűlt gyakorlati tapasztalatokat is ismertetjük. Az összefüggések megfelelő megértésével hamarosan Ön is a lepárlás mesterének mondhatja magát.
Ez az ideális könyv azoknak, akik rendelkeznek már lepárlóval vagy pálinkafőzővel - és azoknak is, akik most szeretnének egyre szert tenni.
A könyvben részletesen és érthető módon kerülnek ismertetésre a következő témák:
* a lepárlás történelme
* a lepárló berendezések működése
* lepárló típusok
* a pálinkafőző tisztítása, tömítése
* cefre készítés
* alkohol lepárlás elméleti alapjai
* egyszeres és kétszeres lepárlás
* lepárlási hibák
* kihozatal
* tárolás, alkoholtartalom beállítása
* különböző alkoholfajták és előállítási módjuk (pálinka, arrak, whisky, konyak, gin, grappa, rum, vodka, stb.)
* néhány tipp a macskajaj elkerüléséhez
* illóolajok kinyerése
* általános tudnivalók a gyógynövények, illóolajok és aroma olajok világából
* gőzdesztilláció
* parfüm
* hideg eljárás (maceráció)
* alkímia alapjai
* teljes növényi elixír készítése
* üzemanyagok desztillálása
A könyv csak nálunk kapható!