A "munka számítógépen" nem jelent egyet az Office-al. Lehet hogy az OO meg tudja nyitni a Word doksit és vice versa, viszont kitörölhetem vele a seggem, mert a munkahelyen egyáltalán nem használok semmilyen office-t. Lehet, hogy a Gimp jó, nem vonom kétségbe, de nekem a munkahelyen Photoshop van, és nekem kell a teljeskörű oda-vissza kompatibilitás, és egy PSD azért valamivel összetettebb formátum mint egy DOC, így nagyobb a hibalehetőség. Ugyanez vonatkozik a videoeditorokra is, ha tudsz nekem mondani Linuxra olyan szerkesztő-vágó-effektezőt ami minimum 101%-ban kompatibilis a Premiere és az After Effects formátumaival, akkor lehet hogy kipróbálom, addig viszont azt mondom hogy a Linux nem felel meg az igényeimnek mert nem tudja azt ami nekem kell, akkor miért venném számításba, mint oprendszer? Lehet, hogy teljesíti az operációs rendszer definícióját, amit lejjebb már leírt valaki, de én nem pusztán "programokat futtatni" akarok, hanem _azokat_ a programokat, amik a munkámhoz és a szórakozásomhoz kellenek.