• sathinel
    Nem bántom a win-t, mert mint írtam lentebb, azon játszok. Az átlag felhasználó netezik, levelezik, chat-el, zenéthallgat, videótnéz,szövegetszerkeszt(nem vállalati szinten). A legtöbb embernél ezt láttam, aki nem a számítógépén él mint itt mi sokan. Erre símán alkalmas szerintem ingyen egy linux-desktop (ha így jobban tetszik. Beryl-t meglátta pár MAC-es haver, és ki akarják próbálni, pedig nagy MAC fan-ok. Most Suse alól írok. Szerintem manapság eljött a linux-ok az a kora, amikor már símán felrakhatod tudás nélkül is. Az igaz hogy angol az informatika nyelve. Ha ez nem megy, akkor nagyon nehéz felrakni őket:) Tapasztalatból mondom. Én 5-6 éve próbálkozok linux-al. Mostanára jött el az idő, hogy megkeresem a neten a "how-to"(hogyan) oldalakat a kérdésben, és kimásol, beilleszt konzolba. Megy minden, csakk tényleg az angol kötelező.

Nekem jobban tetszik a linux alatt hogy megnézed mi fut, milyen csomaghoz milyen függőségek vannak, ha akarod meg is nézheted ha leszeded a forrását, átírhatod, saját magad fordíthatod le majd install.Nekem kezd sokkal érthetőbbé vállni a működése is. A win alatt sokmindent nem tudsz úgy heggeszteni mint linux alatt. Mint lentebb írtam kipróbáltam 5-6 distrót.