• Neerpelt
    #69
    "Mostanában divat lett a magyarokat fikázni, mert az egész világ rajtunk röhög."

    Nem véletlenül röhög rajtunk a világ.

    "Telitömték az agyamat? Az a magyar ember, aki leszarja a hazáját az nem fogja magát sehol sem otthon érezni..."

    Kevés ember választotta azt, hogy magyar legyen. Ez hülyén hangzik, de így van, ugyanis mi csak ideszülettünk, azt' kész. Magyarságtudat automatikusan nem is létezik tulajdonképpen, tankönyvek és egyebek építik ki ezt. A honvágy teljesen más téma. Szóval igen, telitömték az agyadat.

    Ha a hazám nem szarna le, én sem szarnám le őt. Hazaszeretet címke alatt nem fogom itt mások seggét nyalni, bocs, de én is szeretnék normálisan élni. Nekem nem mindegy, hogy magyarként élek rosszul, vagy pl. hollandként jól.

    "...de neked ennyi elég aztán kalap kabát szevasztok?"

    Ezt eltaláltad, én tényleg így gondolom. Úgyhogy már dolgozom rajta rendesen, hogy elmenyjek innen, mint ahogy a környezetem 20%-a.

    "Majd 20 év múlva meg jössz vissza a melledet verve, hogy te akkor itt voltál és kemény voltál."

    Semmit nem tettem Magyarországért, úgyhogy biztosíthatlak róla, hogy nem leszek "nagymagyar", mint ahogy most sem vagyok az. Ilyet olyanok csinálnak, akik viszik az árpádzászlót, miközben nem is tudják, ki volt az az Árpád, aztán elmennek innen, mit akit kitaszítottak a hazájából, és évek múlva kijelentik magukról, hogy ők "mádzsarok"...

    És itt most nem a disszidensekről és az '56-osokról beszélek, hanem a rendszerváltás utáni távozókról!

    Ennyit erről. Mostmár tudod milyen elveim vannak: nekem csak egy mellékes dolog az, hogy hol élek, lényeg, hogy jól éljek!

    Na pá