Morden23#16
"Kit érdekel már a szórakozás, a 12órás műszak, és a túlóra sokkal izgalmasabb és fontosabb!"
Nem fontosabb, csak ha nem születtem Olsennek (esetleg nem veszem el valamelyiket, vagy mindkettőt), akkor a munkából szerzett pénzemen szórakozok (persze vannak ingyen szórakozási lehetőségek is, de abban meg senki senkit nem gátol meg, hogy kiköltözzön a dzsungelbe, de ha az álatalunk élt társadalomban működni akarunk, akkor bizony kell a lóvé).
Na persze az is egy szignifikáns pont, hogy amikor mondjuk gyerekem lesz, akkor ne kelljen szomorkásan legyintenem, amikor Playstation 5-öt szeretne, vagy éppen ne a vidéki rokonhoz levonatozás legyen a legnagyobb megfizethető vakáció.
Azt meg már meg sem említem, hogy van, aki ténylegesen szereti is a munkáját :)
"Nem jobb lenne tartani a fejlettséget és kevesebbet robotolni? És csak azokon a terülteken hajtani a fejlődést ahol fontos? (űrtudomány,egészségügy)"
De tudod, ezek a tudományok/munkakörök sem csak úgy magukban állóak. A legnagyobb gigacég is emberekből épül fel. Valakinek ki kell takarítania az űrtudós meg kutató laborját, valakinek el kell vinnie a szemetet, valakinek fel kell építenie az épületet, a kaját is meg kell valakinek csinálnia, a terményeket, amiből a kaja áll, meg kell termelni, a termeléshez szükséges munkagépet össze kell szerelni, és így tovább a végtelenbe, azaz körbe-körbe.
"Azt hittem az a fontos hogy nekünk jobb legyen!
Ilyen áron nem kell hogy jobb legyen!"
Amúgy bizonyos szempontból teljesen megértelek és igazad is van, de ameddig társadalomban élünk, addig mindig lesznek elégedetlenek (nem kevés, hanem sok), mert minden társadalmi fokmérőnk azon alapul, hogy másokhoz viszonyítunk.