• Komolytalan
    #43
    Pár tény, amivel szerintem sokan nincsenek tisztában:
    - WoW goldot jellemzően USAban veszik (elég megnézni az árakat, EU árak sokkal alacsonyabbak mint az USA árak, vagyis itt nagyobb a a gold farmerek kapacitása mint az igény oldal).
    - WoW goldot jellemzően top guildek veszik, nem pedig vérpistikék. WoW top guildben kizárólag 18+ játékosok játszanak, de van ahol 21+ a felvételi követelmény. Pl egy Nihilum felvételit megéri megnézni, akár IQ tesztnek is megfelelnek egyes részei (szójátékok vannak benne, stb).
    - WoW goldból jellemzően nem fegyvereket, páncélokat vesznek, hanem un. consumable cuccokat, amikkel időlegesen (15-120 percig) megemelhetik a karaktereik tulajdonságait. Már csak azért is mert top fegyverek, páncélok általában nem adhatóak át másik playernek.
    Arról van szó, hogy a top guildek azért küzdenek, hogy övék legyen 1-1 World (EU, USA, Hun, stb) first kill, vagyis világ, EU, USA, magyar viszonylatban ők nyomjanak le elsőre egy bosst. Mivel ezeket nem egyszerű lenyomni, és a felszerelés folyamatosan, de sokszor nem elég gyorsan fejlődik ahhoz hogy legépeljék őket, ezért a statjaikat felnyomják consumablekkal. Amik egy része minden egyes próba után (ami ált halállal végződik) elveszik, ami esténként 10-20 is lehet. Ekkora consumable mennyiséget összeszedni 10-12 óra, és aki ezt nem tudja vállalni (pl dolgozik WoW mellett (nem fordítva:-), az vesz goldot, és megveszi a consumablet más playerektől.
    A Blizz azt lépte ez ellen, hogy a köv patchben átírják az össz bosst, hogy annyira legyen nehéz, hogy consumablek nélkül is le lehessen gépelni őket. Emellett a consumablekat is gyengítik, ezenkívül limitálják azt, hogy hány féle lehet fenn egyszerre egy játékoson (eddig is volt limit, csak nagyon magas).