• Morden23
    Ha horrort nézek, akkor félni fogok, nem pedig azt akarom, hogy ott legyek az áldozat, vagy a szörny/zombi helyében.

Nem hiszem, hogy el kell érni a Nirvánát ahoz, hogy ne akarj verekedni menni, ha látsz egy happy slapping videot a jútyúbon.
    Még mindig úgy gondolom, hogy aki erre reagál (azaz megy és ő is csinálja), az már alapban sem volt 100/100, és ha nem erre az eseményre kattanna be, akkor valami más adná meg neki a végső lökést (mint ahogy az allergiás reakcióknál is a nulláról "épül" fel a dolog, egészen addig, ameddig a szervezet már nem tolerálja az adott anyagot tovább).

Ha viszont a fenti állítás akár csak részleteiben igaz, akkor a videokészítés/publikálás (attól eltekintve, hogy nyilván elég "tré" dolog) két hasznot is produkál:

1. szűr
    2. bizonyít

Ha rajta vagyok a videón, akkor én voltam. Ha meg tele van a gépem ilyen videókkal, akkor el kell gondolkodnia (a szülőnek, környezetnek ecetera), hogy bizony azt sem a szél fújta oda.

Amúgy az utolsó két mondattal teljes mértékben egyetértek. Annyit hozzátennék, hogy a mai emberekkel alapban van egy olyan probléma, hogy ha lát egy ilyen videót az ismerőse mobilján, akkor nem csinál semmit.