• homeless
    "Gondolom te még mindig lovaskocsival jársz dolgozni. De tudod vannak emberek, akik a 21. században élnek és itt már régóta feltalálták az egeret, a GUI-ról meg ne is beszéljünk, mert ha az nem lenne, akkor gépet még a mai napig csak a geekek használnának.
    Persze van amit billentyűzettel gyorsabb, de egér nélkül kicsit szar lenne a helyzet."
    Szervereken nem azért nincs grafikus felület, mert billentyűzetről gyorsabb dolgozni, hanem azért, mert
    1. Több erőforrást zabál a szerver
    2. Sebezhetőségek
    3. A szerverek általában nem a rendszergazdák hálószobájában vannak, ezért ssh-n keresztűl konfigurálják/update-elik. Oda meg teljesen felesleges grafikus felület.

#27:
    "Aki csak az egyik megoldást erőlteti az vagy hülye vagy nagyon kispénzü, de ebben az esetben valószinüleg csak valami kiscég vagy magánszemély."
    Szóval te azt mondod, hogy aki nem kombinálja a windows server-t a linux-szal, az vagy kis cég vagy nincs pénze. Ekkora baromságot még nem hallottam. :D:DDDD
    Egyedi esetekben a nagycégek használnak windows servert is, vagy csak azt használnak, de a legtöbb helyen linuxok közül redhat van(főleg amerikában), más unix alapú rendszerek közül pedig solaris, aix, hp-ux van.
    A kombinálás legtöbb esetben kimerül a linux szerver+xp kliensek-ben.

A windows serverek egyetlen előnye az active directory, minden másba jobb a linux.

Én már használtam linuxot és windows server 2003-at is. Sőt windows servert 1 évig kellett tanúlnom, úgyhogy nekem legalább van összehasonlítási alapom, nem csak a hülyeséget írom, amit más fórumokon összeolvasgattam.