• Penge4
    "Természetesen, hogyha valaki stratlapozásra használja a számítógépét jól jöhet a firefox, de ha én pl felnyitom játék alól az egyébként is gagyi gépemen a firefoxot, és be akarok lépni valamilyen javat használó oldalra, odafagy a gépem a bővítményekkel való sz**kodás miatt."

Ha nincs erőműved, akkor használj Operát. Nagyon kicsi az erőforrásigénye és amiket gyakran használnak pl Firefoxban kiterjesztésként, azok alapból benne vannak.

"(Arrol meg egyenesen fogalmam sincs, hogy a firefoxot, hogy lehet lassúvá tenni"

Nekem meg Ubuntun lassabb volt (vagy a rendszer volt lassú?!) Nem hiszem, mert kb. 150mega ramot zabált úgy alapból, ha nem futott semmi és nálam a WinXP olyan 175 körül. Persze ott még benne vannak az autorun progik (NOD32 és PeerGuardian2)

"Szerintem ezek guis változata, mert ott az egeret kell használni és katintgatni :)"

Gondolom te még mindig lovaskocsival jársz dolgozni. De tudod vannak emberek, akik a 21. században élnek és itt már régóta feltalálták az egeret, a GUI-ról meg ne is beszéljünk, mert ha az nem lenne, akkor gépet még a mai napig csak a geekek használnának.
    Persze van amit billentyűzettel gyorsabb, de egér nélkül kicsit szar lenne a helyzet.

"A fenntieket figyelembe véve, azt kell mondjam az egész linux vs win vita felesleges"

Ha megfigyelted, általában mindig a Linuxosok kezdik a vitát, hogy beszólnak valami "Ezt a Linux alatt sokkal jobban meg lehet csinálni." vagy hasonlót.
    Ebből kétféle következtetést lehet levonni:
    1: Önként szopnak a Linuxxal, mert valamiféle cyber mazochizmusban szenvednek és nekik is ugyanúgy vannak problémáik Linuxxal, mint másnak Windows-zal, sőt, több, és a lelküket megnyugtatja, ha kiadják magukból a feszültséget.
    2: Most kezdték el használni a Linuxot és manualok olvasása nélkül eljutottak egy bizonyos szintig, ezért most felsőbbrendűnek érzik magukat és azt gondolják, hogy a Windowsosok olyan hülyék, mint pl a "böngészőháborúban" aki még mindig IE-t használ. Pedig semmilyen összefüggés nincs a kettő között.

"Hát engem nem zavarna, ha 3x annyit keresnék :)"

De a munkaadóidat igen, hogy 3x annyit kéne kifizetniük neked és még 3x annyit vonnak le tőlük adóban is. Szóval összességében ezt 1 hónap alatt behozná, ha megveszik a Win Servert és a szükséges progikat.

"És ezeket asztali rendszereken miért nem lehet kihagyni?"

Na látod ez jó kérdés... De használj Longhorn Server-t, desktop rendszernek is elmegy, a Vistára telepíthető progik erre is telepíthetőek lesznek ugyanúgy. Annyi lesz a különbség, hogy nincs csilivili felület és jóval kevesebb a bug.