• HuskyWolf
    A linux valóban jó, de szerintem akkor sem lenne elterjedt ha nagyobb előnnyel indult volna mint a windows. Ez egy kicsit olyan mint a firefox esete. Természetesen, hogyha valaki stratlapozásra használja a számítógépét jól jöhet a firefox, de ha én pl felnyitom játék alól az egyébként is gagyi gépemen a firefoxot, és be akarok lépni valamilyen javat használó oldalra, odafagy a gépem a bővítményekkel való sz**kodás miatt. Mellesleg elmondhatom hogy az én gépemen úgy fut a firefox mint a csiga, és nem mondhatom hogy túl elegáns amikor a képek helyén kockák jelennek meg. Ugyan ez a helyzet linuxal is. Addig jó még erre vagy arra a dologra akarod használni. De ha azt mondod hogy bemész a boltba veszel magadnak egy jó számítógépet, és azt mondod magadnak: na ez most jó lesz nekem tv-t nézni, játszani, zenét hallgatni, szöveget szerkeszteni stb... már nem biztos hogy gondtalan életed lesz. Persze vannak olyanok akik ennek ellenére mindent be tudnak állítani linux alatt, és szeretik ezt a tudást itt a fórumon fitogtatni, de ahány gép és annyi ember, a linux fajtákról már ne is beszéljek. És higyjétek el tapasztalatból beszélek, mert én is sokszor próbáltam linuxot, és sokszor falakba ütköztem. És még csak azt sem mondhatjátok, hogy nem értek hozzá, mert egyszer a rendszert is sikerült összeomlasztanom, egy linuxra szánt programmal. Ez csupán mégis csak az egyik probléma, a másik valójában a linuxba beépített programocskák, amiket igen nehéz frissítgetni, vagy megszerezni, és a fennt említett problémák ugyancsak elő jöhetnek. Arról nem beszélve hogy esetenként az egész linuxot újra kell telepíteni újabb verzió megjelenése esetén.