• Gerygrey
    #35
    ha valami ingyér' volt, akkor nem sajnálom megnyomni az F8-at, és ezzel bizonyos szinten el is veszíti az értékét az adott termék.
    Lehet, de mondjuk ha megvettem volna eredetiben a stalkert, akkor sem tetszett volna jobban, csak vertem volna a fejem a falba hogy kidobtam rá 12 rongyot. Egy másik példa, nem tudtam volna hogy a C&C3 ennyire jó ha nem töltöm le, már alig várom hogy kedden megkapjam a fizumat és munkából hazafelé az legyen az első dolgom hogy beugrok az 576-ba megvenni a Kane editiont.

    És persze plusz adalékként megemlíthető, hogy válogatás/keményebb szelekció miatt MINDENT letöltenek.
    Persze, van egy ilyen réteg. De én azt hiszem, teljesen egészséges dolog, ha valaki megvesz havonta 1 vagy 2 játékot, és mellette még letölt párat - nem biztos hogy teljesen etikus, de közel nem olyan nagy vétség mint az hogy valaki minden új releaset lezúz torrentről, csak mert van, aztán pedig darabonként 5-600 Forintért másolgatja a haverjainak.

    Az emberekkel nem kell semmit elhitetni. Vágynak rá, hogy a szájukba add a (mások által kialakított) véleményt.
    Lehet, én is vágyom rá, ha mondjuk akarok venni egy új PDA-t vagy PC alkatrészt, tudni szeretném hogy mások (hozzáértők) mit gondolnak róla. De nem a gyártó megrendelésére gondosan összeállított csilli-villi színes marketinganyag, hanem egy PDAmánia vagy Prohardver teszt alapján fogok dönteni.

    Visszatérve az újságos példához: az SG, prohardver, és a többi technikai jellegű hírportál nem követ el legalább akkora vétséget létezésével, mint aki beszkenneli az újságot és torrenten közzéteszi? Hiszen amíg nem volt net, én a PC Worldből, a Gamestarból, és egyéb orgánumokból tájékozódtam a számítástechnika világának eseményeiről és az új játékokról, havonta volt hogy több magazin aktuális számát megvettem. Aztán jött a net, és átszoktam az SG-re meg a többi hasonló oldalra, és csak akkor vettem egy-egy újságot, ha például vonattal mentem hosszú útra. De amióta GPRS net és Opera Mini böngésző létezik, azóta vonaton is inkább a PDA-telefonomon olvasom ezeket az oldalakat. Csak rajtam havi 4-6000 Ft veszteséget okoznak az újságok kiadóinak a netes hírportálok. (és tegyük hozzá sok esetben színvonalasabbak például egy Prohardver cikkei, mint amik nyomtatásban megjelennek - ezért nem is vesződöm azzal hogy letöltsem az aktuális PC Gurut vagy Gamestart PDF-ben torrentről, mert már ingyen sem kell az újság)