#20"Nagy tévedésben vagy, nem azért töltik le a szar dolgokat mert szarra vágynak az emberek, hanem mert nem tudják hogy szar amit letöltenek."
Miért, ha kipróbálták és tetszik nekik, akkor utána megveszik?
(...)
"...azt meg szoktam venni miután kipróbáltam..."
Ez lenne a normális.
Meg van válaszolva a kérdés.
Szerinted ha a pék tudna kenyeret klónozni, reális lenne, ha ingyen magadnak követelnéd?
Én nem követelek semmit, csak élek azzal a lehetőséggel, ami van. Ha a házad szomszédságában nyílna egy raktár, ahova bemehetsz és kedvedre válogathatsz a bent levő luxuscikkekből, és bármit elvihetsz úgy hogy tulajdonképpen ott is marad a cucc meg neked is lesz belőle egy példány, te nem használnád ki? Majd ha nem lesz torrent, akkor nem fogok torrentezni, de hogy többet sem fogok szerzői jog alá eső termékekre költeni mint most, az is biztos (meg az, hogy valószínűleg sokkal kevesebbet költök majd hardverbővítésre, illetve 10 megabites netelőfizetés is teljesen felesleges lenne itthonra)
Mert így a gyerekeket reflexből arra neveljük, hogy ingyér leszedhetsz mindent, akár tetszik a cucc, akár szar a cucc
Ismerek egy családot, akik nem állnak túl jól anyagilag, nagynehezen sikerült részletre összekaparniuk egy celeronos gépet. Általában át szoktam nekik írni az új játékaimat, a 12 és 14 éves gyerekeik nagyon szoktak neki örülni. Ők, ha megszakadnának sem tudnák megvenni a játékokat eredetiben, szerinted jobb nevelés lenne ennek a két ártatlan gyereknek hogy "cseszd meg, a szüleid elkúrták az életüket a tiéddel együtt, nem tanultak és nem találtak normális munkát, ezért te nem érdemled meg hogy C&C3-at játssz mint a szomszéd Pistike"? Sajnos Magyarországon nagyon sok ilyen van, és most jöhetsz azzal hogy a szegény gyereknek nem lopsz kenyeret a piacról, de azért vannak dolgok amiket lehetne egy kicsit másképp is szemlélni mint ahogy a jogi megfogalmazás diktálja.
Azt persze elítélem, amikor az újgazdag vérpistike dicsekszik hogy ő mostmár aztán faszagyerek mert anyucitól kisírta a 8800GTX-et aztán meg nyavajog nekem MSN-en hogy miért nincs krekk az új játékhoz meg egyáltalán hogy kell azt felinstallálni. Aki megtehetné az igenis vegye meg eredetiben ami tetszik neki. Én is erre törekszem, és talán épp emiatt nem furdal annyira a lelkiismeret ha időnként ezt-azt, amit egyébként úgysem tudnék megvenni, azt kipróbálom warezban. A Photoshopot meg a többit pedig valóban nem lehet elvárni hogy ingyen legyen, de azt sem hogy átlagos magánszemély megvegye. Ezek a programok professzionális felhasználásra készültek, a célközönség ígyis-úgyis meg fogja venni, én például nem nagyon hallok olyan híreket hogy annyira rosszul menne az Adobe-nak.