• Morden23
    "Nagy tévedésben vagy, nem azért töltik le a szar dolgokat mert szarra vágynak az emberek, hanem mert nem tudják hogy szar amit letöltenek."

Miért, ha kipróbálták és tetszik nekik, akkor utána megveszik?

"Én például legutóbb a S.T.A.L.K.E.R. nevű játékkal jártam így: agyon hype-olták mindenhol, biztos jó lehet, gondoltam. Letöltöttem, de egy óra játék után baromira nem fogott meg az egész, uninstalláltam a játékot"

Jó példa a szubjetív fogalomkörre, hogy nekem például nagyon bejött a játék, és nagyon is leköt:) Ez nem kötözködés, csak látod...

"...azt meg szoktam venni miután kipróbáltam..."

Ez lenne a normális.

"Szerinted az reális lenne, ha a pék megsütne egy kenyeret, majd tökingyen klónozna belőle 2000 darabot, és mindet ugyanannyiért adná el, amennyibe az az egy darab került?"

Szerinted ha a pék tudna kenyeret klónozni, reális lenne, ha ingyen magadnak követelnéd?

"Nem lényeges. De neked ez miért fáj?"

Mert így a gyerekeket reflexből arra neveljük, hogy ingyér leszedhetsz mindent, akár tetszik a cucc, akár szar a cucc, fizetni meg egy grammot nem kell érte, akkor sem, ha nagyon drága, akkor sem, ha nagyon olcsó. Ez nem lázadás a kiadók meg a jogvédők ellen, ez sima konformizmus.

"De nem várhatja el senki, hogy otthonra másfélmillás programcsomagokat vásárolgassanak az emberek, vagy hogy kénytelenek legyenek beérni a 30 napos triallal. "

Ahogyan azt sem lehet elvárni, hogy legyen nekik ingyen.