• Gerygrey
    Ha annyira szar, akkor miért töltik le? Én speciel ingyen sem kérek szart.
    Nagy tévedésben vagy, nem azért töltik le a szar dolgokat mert szarra vágynak az emberek, hanem mert nem tudják hogy szar amit letöltenek. Én például legutóbb a S.T.A.L.K.E.R. nevű játékkal jártam így: agyon hype-olták mindenhol, biztos jó lehet, gondoltam. Letöltöttem, de egy óra játék után baromira nem fogott meg az egész, uninstalláltam a játékot, kiírtam DVD-re csak azért hogy hátha majd ismerősök közül valakinek kell, azóta ott porosodik a polcon. Most őszintén, normális dolog lett volna, ha én ezt a játékot tizenegynéhányezer forintért megveszem? Így csak 200 Ft-ot buktam rajta (és mivel matricás DVD-re írtam, szépen lecsengettem a jogdíjat az Artisjusnak, a nagy büdös semmire)

Egyébként zenét elvből nem veszek, de játék közül ami igazán jó és tudom hogy hónapok-évek múltán is szívesen elő fogom venni, azt meg szoktam venni miután kipróbáltam. Ha másért nem, akkor azért hogy menjen a multiplayer.

Nem tudom, hogy mit árulnak az iTunes-on vagy a többi fizetős szarságon, mert nem vásárolok online. De amúgy pont annyiba kerül, amennyi az előállítási költsége, és azt az (akármilyen minőségű/színvonalú) zenét sem a szél fújta oda, hanem megalkották/felvették. Ez mind-mind pénzbe kerül, ahogy a kenyér sem terem, hanem kell liszt, meg sütő sem árt.
    Az iTunes-on zenét árulnak online, valami ratyi formátumban, amit csak iPod tud lejátszani, de ez mellékes. Egy kicsit sántít a kenyeres példa, mert míg 2000 darab kenyérhez kell minimum másfél tonna liszt aminek minden egyes kilóját meg kell venni, addig egy online értékesített audiofájlból 2000, vagy akár húszmillió darabot ugyanannyiba kerül előállítani mint egyet. Szerinted az reális lenne, ha a pék megsütne egy kenyeret, majd tökingyen klónozna belőle 2000 darabot, és mindet ugyanannyiért adná el, amennyibe az az egy darab került?

Nehogymár lényeges legyen a 15 éves kis pöcsnek otthon lewarezolnia az Office2007-et
    Nem lényeges. De neked ez miért fáj? Nekem is volt tizenévesen warezolt Photoshopom, 3D Studio Max-em, meg később videóvágó programjaim, amikkel eleinte semmi értelmeset nem csináltam, csak saját szórakoztatásomra ezt meg azt. Aztán később jobban kiismertem a Premiere-t meg ilyesmit, most meg ebből élek, és a munkahelyemen legális Premiere fut a gépemen. De nem várhatja el senki, hogy otthonra másfélmillás programcsomagokat vásárolgassanak az emberek, vagy hogy kénytelenek legyenek beérni a 30 napos triallal.