Morden23#16
"Aki mondjuk lemezboltot nyit, annak ezzel számolnia kellene."
Peched van, mert számolnak vele, nézd csak meg a kurva irreális árakat.
"Ha én teszemazt a saját ürülékemet szép színes tokba tenném és nyitnék egy boltot ahol árulom, akkor engem is sajnálnál ha ez a "vállalkozás" becsődölne és éhen halnék?"
1. ha szart árulsz, akkor nem akarom sem megvenni, SEM LEMÁSOLNI
2. az, hogy kinek mi a szar, erősen relatív (én okádok mondjuk a Scooter-től vagy a Blade filmektől, nem is veszem/nem is töltöm le... másnak más ízlése van)
3. nem sajnálatról van szó, hanem arról, hogy az emberek azt gondolják, hogy egy kiadó vagy akármi az egy, vagy egy maroknyi dúsgazdagból áll, és senki többől - ez egy faszság
"Persze nekem több eszem van annál hogy piacképtelen termékeket kezdjek árusítani, mint például zeneszámokat."
Ha annyira szar, akkor miért töltik le? Én speciel ingyen sem kérek szart.
"Azt meg ne próbáld bemesélni nekem, hogy egy iTunes-on vagy más fizetős szarságon árult zeneszámnak van két forintnál több előállítási költsége."
Nem tudom, hogy mit árulnak az iTunes-on vagy a többi fizetős szarságon, mert nem vásárolok online. De amúgy pont annyiba kerül, amennyi az előállítási költsége, és azt az (akármilyen minőségű/színvonalú) zenét sem a szél fújta oda, hanem megalkották/felvették. Ez mind-mind pénzbe kerül, ahogy a kenyér sem terem, hanem kell liszt, meg sütő sem árt.
Én nem azt mondom, hogy mindenki rohanjon a boltba, és fizessen azokért a dolgokért, amit rühell, hanem azt, hogy ne érveljünk olyan dolokkal, hogy "szarért fizessek?!"... szarért nem kell fizetni, mert nem fogom megvenni. De le sem kell tölteni, mert ingyen pont ugyanaz a szar. Legyen már egy kis jelleme az embereknek.
Nehogymár lényeges legyen a 15 éves kis pöcsnek otthon lewarezolnia az Office2007-et csak azért, hogy utána megnyithatatlan (most már nem) .docx fileokat küldözgessen. vagy éppen a CorelX3-at, hogy utána bemenjen a CopyGeneral-ba, és anyázzon, amiért a (mellesleg originál) Corel11 nem nyitja meg az ő cdr-jeit (ilyet pont láttam is, élmény volt). Még csilliómillió példát fel lehetne hozni, de szerintem érzed, hogy mire utalok itt.