• Tetsuo
    LOL a #2-est nem "divatból" mondtam, hanem az objektív tényeket közöltem.
    Az Audinak max az összkerékhajtása saját (quattro) és nagyon jó is, a többi mind japán licence, több éves lemaradásban.
    Egy BMW és pláne egy Mercedes fejlettebb, ergonómikusabb általában.
    De én igazából a Lexus-szal hasonlítanám össze..
    Az Audiban kb 6-7év múlva lesz olyan fejlett benzines/dízel motortechnológia, mint a Lexusban most, az új fejlesztések pedig mind Japánból jönnek (hybrid, elektromos, hidrogén hajtások új futóműmegoldások, vezérlések, biztonság) persze máshonnan is (meg a Japánok is nyúlnak másoktól) de a legtöbb újdonság onnan jön meg az északiaktól esetleg az amcsiktól, ezekután a többi német gyártótól. Az Audi legtöbbször koppint és a fejlesztésekbe nagyon kevés pénzt rak (pl Toyotával, Hondával összehasonlítva, %ban).
    A franciák is nagyon kreatívak ez tény, csak szar kocsit gyártanak.. :)
    A WV-konszern autóinak 1 előnye van csupán a japán autókkal szemben: részletesebb a választék, nagyobb a választható alkatrészpaletta.

A német precizitásról meg annyit, h menj el az Audiba (a győribe) gyárlátogatásra és meglátod, h a sori munkásoknak 2 autó között soxor arra nincs idejük, h kortyoljanak a vizükből! Akkor szerinted majd annyira figyel a minőségre.. mi?! A fizetésük is sima betanított-munkás bér, pedig van ilyen szakma is h autókészítő.. mind1.

Ha ugyanazért az árért nézel 1 Lexust, mint egy Audit, akkor rájössz, h a Lexus biztonságosabb, kevesebbet fogyaszt, halkabb, jobb a zenetechnika, a kényelem és szinte minden jobb benne.
    A gyorsulásról meg a végsebbességről nem érdemes nagyon beszélni, hiszen nem lehet kihasználni, mind1iknek nagyon jó.
    A TT-t pedig a hasonló árú Mazda v Nissan sportkocsikkal érdemes összehasonlítani, messze allul marad. ;)
    Persze jó, h nálunk gyártják a 2. TT-t is meg sokféle motort és később lehet h mást is, de szvsz a cég felépítése a gazdasági és gyártási struktúrája ill a cégen bellüli erőltetett többoldalú hierarhia lesz a cég halála. Bár ez utóbbi lehet h szubjektív vélemény. :)