• kvp
    #17
    Szerintem ha a mereten akarnanak sporolni akkor erdemesebb lenne flipchip-es rogzitest hasznalni, a kereten korbefuto bga tokozassal. (tehat az erzekelo a nyak-ba lenne besullyesztve, gyakorlatilag chip-scale package-ben)

    Amit ez a technologia javit az a kihozatal, mivel a kis feluletu chipet nehezebb elrontani, tehat aranyosan kevesebb hibas lesz es tobb fer egy ostyara. A kepminoseget pedig mar a fotonok szama kezdi limitalni, tehat vagy lassu lesz az aramkor (nagy zaridok), vagy nagyobb lencset kell ra rakni (az viszont ha nincs melysege is akkor torzitani fog) vagy zajos lesz a kep.

    Szerintem ugyanekkora tokban lehetne gyartani sokkal jobb erzekelot, 3-szor akkora meretu erzekelovel es jobb tokozassal. Persze 9-ed akkora kihozatallal es legalabb 8-szor annyi selejttel, ami a gyaro penztarcajanak nem tenne jot.

    Szvsz fotozashoz erdemes olyan meretu ccd-t vagy cmos szenzort venni, mint amilyen a regi filmes gepekben a kepkocka merete volt. Igy ugyanannyi foton esik be ugyanakkora feluletre es mar tenyleg csak az erzekelok erzekenysegen mulik a kep minosege. (tehat nem lehet rosszabb mint a filmes gep)