• Penge4
    #41
    "A felhasználó nem akar a rendszer mélyébe belelátni, nem érdekli, hogy mi az a konzol és hogy hogy kell szoftvert fordítani. Neki az kell, hogy megböki a megfelelő ikont és akkor történik minden magától."

    "Igenis a felhasználónak meg KELL tanulnia a rendszert. Nem mélyen, de alapszinten igen. Windowst is kéne, és máris nem lenne ennyi zombi gép, vírus, stb."
    És a kettő miért zárná ki egymást? Sokan nagyon jól értenek a Windowshoz is és szeretik, ha csak megböknek egy ikont és minden indul magától.
    Akár ez úgy is szólhatna, hogy Igenis a felhasználónak meg KELL tanulnia a rendszert. Nem mélyen, de alapszinten igen. Windowst is kéne, és máris nem lenne ennyi urban legend, hogy milyen szar a Windows és a Linuxosok nem hinnék azt, hogy mindenki, aki Windowst használ az egy sötét tájékozatlan hülye, aki rá van állva a csilivili felületre (bár az elterjedtségnek és az oktatási rendszernek köszönhetően nagyon sok van ilyen is) és az nem jut el a tudatukig, hogy vannak, akik tudják is használni a Windowst és nincs szükségük Linuxra, mert Windowson mindent meg tudnak csinálni, akár open source szoftvereket használva rajta. És persze az ellenkező feltevésekkel szemben a parancssort is tudják használni.

    De persze egyszerűbb itt hirdetni az igét, hátha találnak minél több vállalkozó kedvű "áldozatot", aki talán megszereti és növeli a piaci részesedést és akkor talán idővel több lesz rá a támogatás (minden téren), addig meg nyugodtan szophat vele mindenki. Akár a "másik tábor" is mondhatná, hogy a Linuxosok tanulják meg normálisan használni a Windowst, és akkor másképp látják majd a dolgokat.

    Nem értem mi ez a "A Berylnek sokkal kevesebb az erőforrásigénye, mint az Aero Glassnak." hülyeség. Egy oprendszer a szoftvereket futtassa és ne az erőforrásokat zabálja. Akinek meg csili-vili kell, az fizesse meg hozzá a vasat is.
    Végezetül hozzátenném, hogy annyira nem hangsúlyoznám ki a "csak alapszinten kell hozzá érteni"-t, mert pár Linux disztribet már kipróbáltam (köztük Ubuntut is) és azt kell mondjam (bár gyenge gépem van) mind lassabb volt, mint az XP-m. Pedig az alap(!) dolgokat ott is megtettem, a megjelenítési effekteket leszedtem...stb Szóval ha azt akarod, hogy Linux alatt is gyors legyen a géped, akkor ott is kell a vas, vagy komolyan bele kell nyúlni a rendszerbe, ami már kurvára nem alapszint. Windowson meg csak egy kis msconfig és egy kis registry konfig és úgy fut, mint a szél.