turul16#32#1
Az ATI által kiadott driver nem nyílt forráskódú, fordulj panasszal az ATI-hoz.
Van akinek pöcre, megy és halottam olyat akinek baja van vele.
Az adott platform jelent alpha,sparc,x86,amd64,arm,mips,ppc ? Ezekre találsz csomagokat könyedén. Mást meg ritkán használnak.
Windows nem teljesen POSIX compatibilis,
Elég dolgot lefednek ahhoz, hogy POSIX targetre lehessen fejleszteni és minden posix OS-en menjen a cucc, különösebb modosítás nélkül. #4
Nekem mutattak egy CentOS -t ott Dualhed grafikusan confolható volt.
A hardverhez nincs sok köze az alaklmazásoknak, a kernel és HAL dolga, külömbségek elfedése.
Biztos sok szoftver kering a neten, Winre/Linuxra ami rossz, de azok a szoftverek amik több disztróba is bekerülnek, már elég jól átvizsgáltak, régóta ismertek.
"(Egyes elemzők szerint egy gyenge minőségű terméket legtöbbször már a felhasználói felületéről fel lehet ismerni..)"
Ez baromság szerintem, ezért van az, hogy azok a cégek akik csilivili felületet csinálnak, de ótvar szar algoritmusokat (lezabálja az erőforrásokat pl., nem kompatiblis.. ), jobban érvényesülni tudnak néhe, mint a fordítottja.
Egy OpenSource szofver terjedésében, kevés a szerepe a markatingnek általában, akkor terjed valami, ha neked tetszik és javaslod a havernak .. és így tovább.
"Firefoxban nem működik a középső gombra tabot bezárás és nem is tudtam beconfigolni, hogy úgy legyen."
Mert a középső gomb másra való, (billesztés).
Egy sok gépes rendszerben nyilvánvalóan ugyan azt a distró családot használják.
Ha sokféle win változatot használnál hasonló problémákba ütköznél.
Megoldható a csoportos telepítés, több féle képpen is.
pl. Novell esetében ott a zenworks (Az Enterprise változathoz)
Distrowatch on körbenézel vannak cél Op rendszerek.
Haveromank felraktam egy Knoppixot egy éve (Az véletlenül nálam volt amikor a netre panaszkodott), és egy parancsot sem ismer, netezésre használja a Linuxot.
Én, ha win elé kavarodok, akkor is cmd idítással kezdek, ha valami gebesz van a nettel.
Aki leírás alapján nem tud megoldani vmit linuxal, az gyakran win alatt is segítségre szorul.
April 19th fog megjeleni egy új ubuntu distró, amit majd tesztelek, kiváncsi vagyok, be tudom e lőni, ha nem használom az eddigi Linux tapasztalataimat. Elvileg igen, de majd meglátjuk. A mostanit is sok kezdőnek is sikerült feltenni és használni.