• totmaga

Szerintem pedig az intel hatalmas piacvesztes elott all!

A grafikus-processzor es processzor integralasaval hogyan kemenyithet az amd(viziok):
    - Ahogy kvp mondta: "cpu buszara kapcsolodo videokartyak kiadasa lenne, mivel igy kolcsonosen atjarhato lenne a cpu es a video ram" Ennel tovabbmenve az integralt megoldasoknal milyen lenne ha csak az alap ram-bol dolgozna mindketto?!

- Mar lassan a 4 magnal jarunk de 1 alkalmazas a 2-t is bajosan hasznalja egyszerre (nem tudom mennyire helytallo, de a ~4 eves jovoben sem lesznek szerintem olyan otthoni alkalmazasok, amelyek 2-3 szalat allando jelleggel kihasznalnak, es ebbe a jatekokat is beleertenem. Viszont milyen lenne ha a grafikus-chip alapbol be tudna fogni a folos magok szamitasi kapacitasat! Inkabb ugy mondanam, hogy beallithatjuk(mondjuk a fejlesztok) hogy hany magot szeretnenk 3d gyorsitasra hasznalni, es ezt akar dinamikusan is valtoztatgatna ! Atom lenne... Meg itt jeleznem, hogy valamennyire tisztaban vagyok vele, hogy ez igen bonyolult es jelenleg megvalosithatattlannak tunik etc...

- Mostanaban mar tobb laptop fogy mint asztali pc.. Nem maga az alom(es piaci szukseglet) lenne egy a jelenlegi aranyokhoz kepest joval jobb integralt megoldas?!

Szoval ha lenne ra lehetsogem en mar degeszre vennem magam amd reszvenyekkel.

Meg egy slusszpoen:

- A szamitasi teljesitmeny joval tobb lesz mint ami az irodai alkalmazasokhoz kell, igy a nagyvalalatok esszeru/gazdasagos elgondolasanak a regi terminalos modszer ujragondolasa tunik szamomra. Server chipben az amd ugye nagyon jo volt, a kerdes hogy mennyit tudnak ebbol a tradiciobol feleleveniteni. Mondjuk talan ez van a legtavolabb, es az intel persze jobb is jelenleg ezen a teren(is).

No remelem meg valamennyire meg helytallo is ez a sok salata