• BiroAndras
    #30
    "Ha 8800GTX van a gépben, meg egy P4EE, akkor a csúcsfogyasztás 300W környékén alakul, de ez a maximum, amit egy darab procival és egy darab videokártyával el lehet érni."

    Nekem a 400W-os Chieftec táp nem bírta a kiképzést. Igaz, van még a gépben 5 vinyó és egy TV-tuner, viszont P4EE helyett csak egy mezei X2 4200+ van benne, ami alig eszik valamit.

    "Eleve ez a dual-GPU megoldás a gyártónak nem nagyon éri meg, mivel nem kérhet érte annyit, mint két külön kártyáért, ugyanakkor a legyártása majdnem kétszer annyiba kerül (a tervezői munka költségéről nem is beszélve, ami kisebb szériára, kevesebb legyártott kártyára oszlik el)."

    Nem jól számolsz. A dual-GPU csak egy kevés plusz tervezést igényel, így azzal nincs gond. A gyártási költség viszont töredéke az eladási árnak, pont a magas tervezési költségek miatt. Tehát, ha tudnak elég GPU-t gyártani, akkor a dual-GPU megoldás ténylegesen nem sokkal drágább, mint a sima változat.

    "Végül pedig: ha egy 8800GTX fogyasztása 145 watt, akkor kettő együtt már majdnem 300 wattot disszipálna."

    Ez csak az első sorozatra igaz, ami 90nm-en készült. Az újabbakat 80-on gyártják, vagy akár 65-ön is, így a fogyasztás a töredékére csökkenhet, és jóval kisebb hűtés is elég.