• Komolytalan
    #6
    "A vállalati informatika is megváltozott. Az informatikai vezetők, a CIO-k nem belső fejlesztési programokat irányítanak, hanem szolgáltatásokat vásárolnak: stabil, bizonyított, könnyen működtethető, olcsó szolgáltatásokat."
    Aha, persze, ahogy Móricka elképzeli.
    stabil, bizonyított: ugyanúgy bugos szar mint a saját fejlesztés beta állapotban, csak a vásárolt portékánál esélye sincs annak, hogy a hiba kijavuljon a következő verzióig (ez van hogy 2 év, de pl le is zárhatják a product line-t), a saját fejlesztésnél belátható időn belül kijavítja a fejlesztő, vagy húz a picsába, és megkapja más a munkát. Saját fejlesztésnél kaphat forráskódot a megrendelő, amit ha nincs megelégedve a fejlesztővel továbbfejlesztethet mással, vásárolt egyenszarnál ilyen lehetőség nincs.

    könnyen működtethető: persze, amire ki van találva. Más kérdés hogy az erőforrások 90%-át olyan faszságok viszik el amire qrvára semmi szüksége nincs a megrendelőnek, amire meg szüksége volna azt aranyárért hozzáfejlesztetheti a készítővel, de sosem lesz olyan a cucc amit a részére írtak volna, mindig csak egy körülményes, bonyolut, lassú mammutrendszer marad. Mondjuk ha saját softtal bent van az adatparkban 5 szervere, vagy vásárolt általános cuccal 50 az azért havi költségben sem mind1.

    olcsó: hogyne, arról híresek. Nem is a szerverenkénti(gépenkénti) horror licenszdíjról, ami pl a webes forgalom jelenegi bővülése mellett évenként duplázódó költség (nézzétek csak meg a webaudit össz forgalmat 1 évvel ezelőtt meg most).

    Az indiai fejlesztőkről aki dolgozott velük annak meg gondolom megvan a véleménye. Se nem olcsó, se nem jó, ahogy beszél az meg csak nagy jóindulattal nevezhető angolnak.