Szabatom11#82
"A közeljövőben még elméletben sem sanszo Kínai részröl még egy Tajvant befoglalunk sem, az egy kitty hawkon erősebb légierő tartozkodik mint az összes kínai repülőgép összeadva. És az egy anyahajó.... "
Szerintem igaz. És a kínai flotta nem rendelkezik anyahajóval, ebből adódóan talán máris garantált a haditengerészet részéről az amerikai fölény. A kínai légierőben pedig csak max. 3000-4000 km -es hatótávolságú stratégiai bombázók vannak, szóval kína az atomfegyvereken kívül igazán nem is rendelkezik modern támadófegyverzettel.
Én reménykedek benne, hogy egy ilyen háborúra soha nem kerül sor.
Bár ha véletlenül sor is kerülne rá, akkor se kellene sokat cicózni. Ha az amcsik valóbban újraindítják a csillagháborús programjukat, akkor az USÁ-ra képtelenség lenne atomcsapást mérni!!!
Aztán pedig rögtön egy ilyen háború eljövetekor a B2 Spirit lopakodó bombázók 12000 km -es hatósugarukkal(!) behatolnának Kína területére és robotrepülőgépekkel, valamint vezérelt bombákkal megsemmisítének a kínai légvédelmi rakétákat, és a legfőbb kínai katonai reptereket. Ekkor talán már megoldott a kínai légierő részleges tehetetlensége, legalábbis a repterek szétzúzásával nem lennének képesek felszállni a kínai nehézbombázók. Aztán a Kitty Hawk elintézné a kínai hadihajókat repülőkröl indított Harpoon hajó elleni rakétákkal. Az AIM 120 AMRAAM levegő-levegő rakétákkal szemben pedig esélye sem lenne a kínai vadászgépeknek, még a J-10-nek, vagy az FC-1-nek sem.
Aztán már innen érthető a dolog: jönnének a B52 bombázók, és a többi vadászrepülők is folyamatosan bombáznának, és cirkálórakétákkal támadnának.
A Tomahawk cirkálórakéta hatósugara 3000 km körül van! Ezután már a szárazföldi erők is partraszálnának és a továbbit már fölösleges leírnom...
Ezzel egyébként NEM akarom sérteni senkinek a helyzetét és álláspontját, csak azt írtam le, hogy én hogy képzelek el egy ilyen háborút, ami szerintem a büdös életben nem is fog megtörténni. Bár nem vagyok Kína ellen, de ha nekik nagyon muszály lenne, Kína megelégedhetne a másodhegedűs hellyel is az USA után.