• goranga108
    #113
    D.Dániel ezen cikkben szereplő és személyemhez kötödő idézeteit szeretném az ott elhangzottak felé közelíteni, főleg ha már az írását követően egy rakás “nickname” mögé bújt valós személyben ébred gondolat, amelyet itt meg is oszt a többiekkel.

    Mindjárt a cikk végén kérem mindenki helyettesítse a Depeche Mode zenekar nevét az Einstürzende Neubauten zenekar nevével, mivel én róluk beszéltem mint produkció, akik a saját A38 koncertjükön, a színpadról saját közönségüknek jelentették ki a fizikai CD kiadástól való teljes elhatárolódást a jövőben, miközben az akkor játszott koncert teljes anyagát ajánlották megvételre a koncertjük után. Annyi legyen Dániel védelmére, hogy utána a DM koncertanyagainak CD-n való megrendelése, mint lehetőség is meg lett említve. De mielőtt még rám támad a fél DM rajongói hadsereg, senki nem mondott olyat, hogy a DM nem fog kiadni több lemezt CD-n.

    A közönség egyik tagjának kérdése így hangzott:
    "Hogyan tudja adott magyar zenekar a saját lemezét jóval olcsóbban, akár 700-900 forintos áron is eljuttatni a rajongóihoz? "
    B.A.(EMI, zenész) válasza:
    "Mivel belefekteti a saját pénzét, vagy épp a zenekar gitárosának apukája gazdag."
    Értettem ott és akkor ezalatt azt, hogy számos hazai produkciót a zenekari tagok táplálnak saját bankjegyeikkel, a szerencsésebbek a szponzoraik által adott összegekkel, bízva abban hogy visszacsöpög valami. Ennek fényében minden fájlcserálő elhiheti, hogy abszolút nem jópofa élmény a fájlcserélő oldalakon látni a saját dalaidat, lemezedet.

    Moderátori kérdés a file-cseréről, mint olyanról nagy általánosságban érkezett:
    Erre adott válaszomban megemlítettem, hogy “a fájlcsere, mint olyan, volt hogy segített egy adott zenekaron, pontosabban promóciós értékkel bírt, ennek ellenére nem tudom azt mondani a fájlcserére, hogy Hurrá!!!”
    Továbbá egy-két mondattal odébb avval zártam, hogy “a CD-író a zeneiparra sokkal nagyobbat ütött ,mint "ellenség".”