• LADA Kalina
    szerintem kicsit szűklátókörű és elfogult vagy:
    1.)"próbáljon photoshopozni, játszani, távmunkázni/csopormunkázni (outlook, sharepoint és tsi)"
    az a baj hogy olyan programokat említessz amit vindózra írtak, így persze hogy azokkal nem lehet más opr. alatt dolgozni, DE az ember NEM photoshop-ozni akar, hanem képet/grafikát/kiadványt... szerkeszteni, ezt NEM CSAK photoshoppal lehet megtenni! van sok más progi ami tud annyit mint a photoshop, ugyanígy az Outlook is egy windózos progi... persze LEHET HELYETTESÍTENI MÁSSAL!
    Elhiszem hogy ha te megkapnál egy linuxos gépet, megijednél, és rögtön a winhez nyúlnál, de sokan nem így vannak ezzel, erre példa hogy a Debreceni Egyetem könyvtárában is linuxos gépek vannak, és a btk-sok, ugye akik nem sokat konyítanak általába az informatikához, minden fennakadás nélkül jól tudják használni, említhetném az Atomkit is, ahol a fizikusok szintén jól meg vannak vele, oktatásban is linuxos progikat használnak...
    EZEK az emberek otthon sem fognak megilyedni a linuxtól úgy mint te, és kétlem hogy az első dolguk lenne a wint telepíteni.
    2) ahogy beszélsz itt a piaci részesedésnél nekem az jön le hogy elképzelhetetlennek tartod hogy egy gépen 1nél több oprendszer is legyen, pedig én a saját környezetemben RENGETEG olyan géppel találkozok, amin mondjuk van 1 win meg 1 linux, ez mond6ni általános eset, de vannak olyan gépek is amin 3-4 oprendszer is van pölö: több linux, vagy még bsd, qnx...
    Szóval az bisztos hogy az ilyen felmérések amikből a %-okat idézgetitek nem a valós adatot tükrözik, de az az elméleted miszerint a linuxszal vásárolt gépek 80%ára wint telepítenek viszont a windózzal vagy opr. nélkül eladott gépek szinte mindegyikén win fut, szerintem meglehetős szűklátókörűségről és elszigeteltségről ad tanúbizonyságot.
    Általában azok szoktak így gondolkozni akiknek mondjuk ált. isk-ban meg közép isk-ban volt számtek órájuk, ott windózt tanítottak csak, és aszt hiszi hogy nincs is más a világon, ha van is az csak játék, vagy 1 kis csoport szórakozása... ki kell ábrándíccsalak...