BStage#20
"Nem azt írtam, hogy sok, hanem azt, hogy elég sok. Tehát relatív fogalom"
hát relativnak relativ, de ezzel azért nehéz lenne alátámasztani egy 70-80%-os win-es piaci részesedést, mert bizony még az usa-ban is elhanyagolható a mac, világszinten pedig méginkább. A linuxot mérni meg elég nehéz, mindenesetre a webes statisztikák nagyon mást mutatnak:
tavaly év végi számok (2 millió egyedi user) alapján win 96,9%, mac 2.5%, linux 1% se...
Mindez 50.000 website összesitett adatai alapján. Pár %-ot nyugodtan lehet ferditeni bármelyik irányban, azért a nagyságrendek adottak.
"Szóval miről is beszélünk?"
hát, nem én állitottam, hogy az eladott winek számát jelentősen csökkenteni kéne, mert valójában linuxot futtatnak rajtuk (minden bizonnyal "igen erős" közgazdasági vénával ) hanem turul16 kolléga. Én is azt állitom, hogy amit winnel adnak el gépet, azon win is fut, amit meg linux-al, annak is nagy részén win fut, csak éppen warez ami bevételt nem hoz a ms-nak, de a piaci részedését erősen növeli: a linuxal eladott gépek 80%-ára warez win-t telepitenek
Szóval nyugodtan lehet itt akármekkora szája akárkinek, hittérithet is, de attól még egy igen elhanyagolható kissebbséget képvisel.