• turul16
    "remote desktop? minek?"
    Hogy tesztelni, tudjam a kódót, wine nem emulálja a BUGok jó részét, más bugokat raktak bele :(

"te programozónak képzeled magad?"
    Ne személyeskedjünk, én se tetem.

"Ha userként át tudja irni mondjuk az admin jelszót, az már biztonsági kérdés."
    SYSTEM csoport beli process tudja, ha USER nem tud ilyet indítani akkor beszoptam :(

"ha beleegyezésével települ valami, az már nem biztonsági kérdés."
    De az, ha ezzel nem csak a saját biztonságát veszélyezteti, hanem más felhasználókét is a gépen.

"OTP-ben például már van elég sok helyen"
    Na most tesztelik, vagy sok helyen van ? Döntsd már el. (Ideje bankot váltani?, akinek kell)

Felsorolsz egy csomó érdektelen dolgot. pl. readyboost ami elég rosz.
    Komoly helynek Játék fejlesztő cégek számítanak ahol, lehet már Vistára is gyártják a gameket, tudomásom szerint max. ők lehetnek akik nem csak tesztelni próbálják a Vistát.

Szedett vetett konfig filok elvannak maguknak, pont ezért egy naplózó filrendszer elég, hogy áram szünet esetén ne legyen gebesz telepítés miatt.
    Gnome Desktop gconf-editor minden levél elem dokumentált helyben.
    Beryl beálításait is grafikusan végezheted.
    Valamint van SandBox, és a csomagkezelés menete is alapból véd az ilyesmi ellen.

"jóisten se mondja meg, hogy ki mit változtatott, lévén nincsen kötött szerkezete"
    Jobb helyeken naplóba kerül, roszabb helyeken (nálam :) ), meg tudom mit tettem a gépemmel, nem történik semmi a hátam mögött :), de filózgatok, hogy pocsékoljak -e helyet arra, hogy jobbhelyekhez tartozzak :)
    A /etc könyvtár csak a rendszergazdára tartozik. Megmondom ő piszkálta. :)
    Egy program csak a saját konfig bizbaszait cseszegeti (ami külön fileban van), nem irkál összevissza máséba, ezért nem is akadhatnak össze.

Minden usernek van/lehet saját konfig cumója a home könyvtárában, mint ahogy nektek is userenkénti regisztri adatbázis.

Láttam igen hasznos polcy-k vannak, letilthatod mindenkinek a passziánszt :)
    Ha kernel szintű a dolog akkor securty patch kell hozzá, ha nem írok pár sort a pasziánszom kódjához, ha mindenképpen azt szeretném, hogy le tudd tiltani.

A Vistaban, ugye maga Pasziánsz program kérdezi meg, hogy neki most szabad -e futnia ? Vagy az exe neve alapján megy ? Mesélték, hogy valahol, csak le kell másolni átnevezni expoler.exe -re és már tólhatod is a progidat :)

"aztán jöhetne még egy link xp-hez a program virtualizációra mikor is elhiteti a vista a programmal, hogy beleirt a rendszerfileokba, miközben a saját kis homokozójában játszik csak (pl ie 7 is) "

Erre mondták, hogy az MS is feltalálta chroot -t :)
    OLPC noti is tudja :)

Az apche is minden lószarból tud.