• Gunnersboy
    #54
    Veretlen, de egyelőre második a Haladás A U-17

    Az utánpótlásegyütteseinknél folyó kiváló munkát mutatja, hogy míg az U-19-es gárdák az első és negyedik, addig az U-17-ben szereplők a második és az ötödik helyen telelnek a másodosztály Észak-nyugati csoportjában.


    Haladás "A"
    A Takács Gábor irányította együttes óriási harcot vív az első helyért a Győri ETO csapatával. Fontos megjegyezni: az utánpótlásbajnokságok kiírása alapján, az U-19-es együttesek mindig az U-17-esekkel játszanak párban, és az U-19-es bajnokság eredménye a kötelező jellegű: azaz, amennyiben az idősebbek megnyerik a bajnokságot (márpedig nagyon úgy állnak), úgy függetlenül a fiatalabbak helyezésétől, őket is "felviszik" az első osztályba. Visszatérve az U-17-re: az egyetlen veretlen csapat a bajnokságban a zöld-fehéreké. A 13 találkozóból nyolcat megnyertek a fiúk, míg ötször döntetlenre végeztek. Nagyon kár az ikszekért: a Gyirmót, a Sopron és a Zalaegerszeg ellen 1 : 1 lett a végeredmény, a Felcsút ellen 0 : 0, míg az akadémiásokkal egy remek színvonalú meccsen 3 : 3, ugyanis a tabellaelső Győri ETO-t parádés játékkal 3 : 0-ra verte meg a Haladás. A legnagyobb arányú győzelmet Mosonmagyaróváron aratta a csapat, ahol 8 : 2-re diadalmaskodott.


    Haladás "B"
    Nagyon óvatosan kell bánni a szavakkal: a Haladás "B" csapata az Illés Béla Futball Akadémia azonos tehetséges futballistáit jelenti, akik még egyelőre nem nyújtanak huzamosan olyan kitűnő teljesítményt, hogy 14-15 évesen az U-19-ben mutathassák meg valódi tudásukat. Ezért játszanak egyelőre "csak" az U-17-ben. A Catalin Azoitei és Bakos Roland vezette együttes jelenleg az ötödik helyen áll a pontvadászatban. A szezon nem indult jól: azIntegrál-DAC vendégeként 3 : 2-es vereséggel indítottak a fiúk, ám a Gyirmót elleni 6 : 0-s vagy az Ajka elleni 5 : 0-s siker gyógyír volt mindenre. Hát még a tabellaelső Győri ETO idegenbeli (!), 2 : 1-es legyőzése, miután elmondhatjuk, hogy a régiószékhely csapatától csak a Haladás korosztályos együttesei vettek el pontot, ráadásul mindketten hármat-hármat. A csapat 23 pontot gyűjtött: hétszer győzött, kétszer játszott döntetlent, és kétszer kapott ki (a második - és remélhetőleg utolsó - vereségre a 7. fordulóban, Zalaegerszegen került sor).