• assdf
    Nos itt a link: nagy piramis
    Én ugyan nem számoltam utánna de ez a legfontosabb rész belőle:
    "The accepted values by Egyptologists bear out the following result: 2,400,000 stones used ÷ 20 years ÷ 365 days per year ÷ 10 work hours per day ÷ 60 minutes per hour = 0.55 stones laid per minute."
    Két perc per kő én 1 percre emlékeztem.

A gyorsitásra pedig néhány aprócska hátráltató tényező:
    1, gondoljatok bele, egy picike 4-es metrót 30 éve nem vagyunk képesek megépiteni annyiba kerül. Ti viszont feltételezitek hogy az egyiptomi fáraó összecsőditett akárhány tizezer munkást a piramisépitésre. Ez nagyon tetszetős dolog fél óráig. Aztán ha valaki józan ésszel utánnagondol, felvetődnek a kérdések:
    -ki és miből etette a munkásokat ha mindenki piramist épitett?
    -ki dolgozott a földeken ha mindenki a piramist épitette?
    -ki mikor és hány évig képezte ki a brigádokat? (remélem senkisem hiszi hogy egyiptomban, ami alapvetően egy mezőgazdasági jellegü ország volt, mindenki kömüves volt...)
    -4 év alatt készült el a piramis... na ezen szarrá röhögtem magam. Egy normál emeletes házat nem tudnak sokszor felhúzni 2007-ben 3-4 év alatt, nemhogy egy piramist. És senkise jöjjön azzal hogy 100 ezer ember épitette, mert itthon sem nem azért épitik 1000 géppel meg 10 ezer emberrel mert nem lehetne, hanem mert a költségeket senkisem birná állni. Az akkori egyiptom sem birta volna állni hogy a dolgozó parasztok 3 vagy akár csak egy évig is ne dolgozzan a mezőgazdaságban. Egész egyiptom összeomlott volna és éhen halt volna a fél birodalom.
    -A piramisok viszonylag szük helyen vannak. Gondoljatok bele hogy egy sziget fesztiválon 1 hét alatt mekkora szemét és sz@r hegy keletkezik. Ezzel ott is meg kellet küzdeni. Én nem hiszem el hogy akkoriban az emberek sokkal másabbak lettek volna mint ma, igy ami ma is óriási feladat az akkoriban mégnagyobb volt.

Egyszóval, csak azt akarom mondani hogy a legtöbb ember nem veszi számitásba azt hogy amikor kijelenti hogy 20 ezer ember dolgozott valamit, akkor azt a 20 ezer embert itatni, etetni kellet és persze a sz@rát is el kellet takaritani. A járványügyi dolgokról már nem is beszélve. Ha meg valaki azt mondja hogy 40 ezer ember épitette, akkor ezek a dolgok sokszor nem is duplázodnak hanem hatványozódnak.

Biróandrás a te elméleted is nagyon tetszetős, csak épp olyan fokú szervezést tételez fel, amit a mai napig senkinem sem sikerült még megcsinálni. Sajnos az az érzésem itt még senki sem járt a piramisoknál és nem is tudja elképzelni mekkorák azok a kövek, mert mindenki úgy vagdalózik velük, mintha tényleg csak azon múlna a dolog hoyg megfogja két ember és odahajitja. Ajánlom mindenki figyelmébe hogy probáljon meg a haverjaival egy autót a kerekei nélkül farönkökön 30 kilómétert arébbgörgetni, akkor majd rájönn hogy ez nem is oylan egyszerü.