Játszani én sem szoktam, az én gépem is egy őskövület, ha milliomos lennék biztos vennék egyet (valószínűleg MacBook-ot), de nem igazán tartom szükségesnek csak úgy.
"és aki még nem próbált ágyból vagy kényelmes fotelból netezni, az nem tudja miből maradt ki..."
Számold ki mennyibe kerül egy asztali gépet (némileg) helyettesítő laptop és hogy mennyibe kerül egy projektor, amivel bluetooth-szos billentyűzettel és egérrel az öledben még kényelmesebben csinálsz, amit akarsz, csak egy nagy fehér fal kell hozzá.
De itt felhozhatok egy nagyobb HDTV-t is, ami a saját funkcióin felül erre a célra is tökéletes.
Egy laptophoz a kényelmes otthoni használathoz kell minimum egy külső: egér, billentyűzet, normális 17-es vagy 19-es monitor. És hálózati áram sem árt. Ezek után ha elkezdünk mérlegelni:
- Sokkal drágább hardverek, sokkal drágább alkatrszek örökké, mivel kisebb méretben kell(ene) ugyanaz, mint asztali PC-ben
- Nem arra tervezték, hogy esetenként napi 24 órában menjen, akkor hamar annyi lesz neki.
- A már előttem is párszor felhozott hardvercsere probléma
+ bármikor, amikor olyanom van, akkor csak kihúzok pár kábelt, be a táskába és viszem
DE: Erre (ha már valakinek annyira életbevágó) érdemesebb venni egy másikat, amivel USB-n vagy BT-n átküldöm az éppen szükséges fájlokat pár perc alatt és már viszem is, otthon meg vár az asztali. És így még be is vagyok biztosítva.
"Nem ertem, hogy is van ez ujabban. Mi szamit PCnek?"
A PC - Személyi számítógép. Az alatt leginkább az asztali gépet értjük.
A laptop/notebook az inkább "hordozható" kategória, a Mac az meg Mac.