• BReal
    Bevallom nem olvastam el sok hozzászólást innen, de máshol már volt hozzá szerencsém(?). Több helyen írták, hogy pocsék a színészi játék. Megmondanátok hogy ezt miből láthatták? Szerintem egyszerűen úgy játszanak, ahogy egy spártainak kell. Kemények, megrendíthetetlenek. Xerxészről mondjuk nem tudom, ilyen lehetett-e valójában is. Lehet.
    Ami nekem nem tetszett a filmben, az az a jelenet, amikor a fiatal spártainak levágja a fejét az egyik perzsa lovas, miközben a perzsa hadat akkor már rég leverték, és csak a semmiből, a homályból tűnik elő. Szerintem ha csata közben csinálja meg ezt, sokkal jobb lett volna. Igazából azt a néhány torzszülöttet nem értettem mit keres benne. Tudom, nem hiteles történelmileg(vagy csak részben), de nem hiszem hogy nagy szükség volt rájuk.
    Amúgy a film kép- és hangvilága csodálatos. Ahogy írtam is, a szereplők játéka, ha Oscart nem is ér, de mindenképp a megfelelő szintet üti. Amint megjelenik DVD-n, a polcon lesz a helye, kihagyhatatlan élmény.
    Egy-két megjegyzés néhány hozzászóláshoz: ki a fenét érdekel,hogy (egy jelenet kivételével) mindent stúdióban vettek fel? A szereplőket nem animálták, a hátterek pedig egyáltalán nem műviek. Ne legyen már senki se olyan balga, hogy a történelmileg teljesen hiteles filmekhez hasonlítsa. Egy Rettenthetetlen, Jean D'Arc, vagy más hasonló alkotásokat ne ezzel együtt értékeljünk. Baliboy tudom, nem húztad le teljesen a filmet. Bár ha szerinted többször is megnézhető, nem tudom hogy adtál rá 6-ot a 10-ből, ez nekem összeférhetetlen. Az pedig, hogy a Mátrixot a kultfilmek közé sorolod, hát... szíved joga, maradjunk ennyiben :)