• Gerygrey
    #8
    Milliónyi olcsóbb mp3 lejátszó is létezik, mégis az Apple a piacvezető.
    Nem különösebben izgatnak az olcsóbb MP3 lejátszók. Most biztos azt gondolod, hogy "jaj szegény tróger proligyerek irigységből fikázza az iPodot, közben a nyálát csorgatja rá" - hát tévedsz. Árkategóriájában baromira drágának találom az Apple cuccait, ez tény, de én nem sajnálom a pénzt jófajta gadgetekre, úgyhogy most egy, az iPhone-nál kb másfélszer drágább PDA-telefont készülök venni.

    Az iPod-iTunes külön-külön egy szokványos mp3 lejátszó és zenebolt, de a kettő együtt egy olyan kombó(...)
    Ja persze, az hogy az iTunesben vásárolt zenét iPodon kívül máson lejátszani nem lehet, az egy kombó, és nem pedig a felhasználók átb***ása, szerinted nem korlátozás hanem forradalmi megoldás? Hát, érdekes gondolatmenet, de én valahogy nem tudom megkajálni ezt a "feelinget". Pénzt adok a zenéért és korlátoznak? Jól is néznénk ki :)

    Elfogadom, hogy nem érted ezt meg, de mint tényt elismerhetnéd egyszer.
    Mit is kéne elismernem? Azt hogy sokan veszik? Elismerem. Örülsz? :) És attól jó például az iPod hogy sokan veszik? Erre két példát tudnék mondani, az egyik a "tízmilliárd legyes" ezeréves elcsépelt közhely, a másik pedig a tavaly májusi parlamenti választások eredménye. Nem akarok itt politizálni, a lényeg csak az hogy marha könnyű behülyíteni a népet - politikában és üzletben egyaránt -, de nem feltétlen az a jobb, akit/amit a többség választ.

    Ezt az apple fikázást minden cikkben ellövöd
    Nem lövöm el minden cikkben, csak amelyikben iPodról meg egyéb vackokról van szó. De különben sosem fikáztam az Apple-t, és egyik termékét sem. Csak a "szaksajtó"-ban megfigyelhető agyonhypeolás, ami nagyon bűzlik, hogy úgy írnak az Apple cuccokról, mint világmegváltó újdonságokról. Na _ez_ az amit én fikázok, és szerintem jogosan, mert azért olvasok technikai jellegű weboldalakat, hogy tájékozódjak mit érdemes venni - de az utóbbi időkben egyre inkább azt veszem észre, hogy az Apple cuccokról nem nagyon tudnak objektív teszteket és cikkeket írni.

    Például mitől forradalmi 2007-ben egy olyan készülék, ami az égvilágon semmivel nem tud többet mint az én 2003-as (vagy 2004-es, mindegy) Sonyericsson P910-em? Jó persze van rohadt hasznos multitouch, ami jópofa feature, de nem teszi forradalmivá az iPhone-t.

    Különben külsőre tetszik az iPhone és az iPod is, de az árukhoz képest rohadt kevés plusz szolgáltatást nyújtanak, inkább egy picivel drágább, de többszörös használati értékkel bíró készüléket fogok venni. Nagyjából ez a véleményem az Apple-ról, remélem megértetted.